Σοκάρουν οι εικόνες από τη Νέα Υόρκη με πυκνό καπνό να σκεπάζει τη πόλη- «Η χειρότερη ποιότητα αέρα στον κόσμο» λένε οι ειδικοί

0

 

   Οι εικόνες από τη πόλη της Νέας Υόρκης σοκάρουν. Μια ολόκληρη πόλη «χαμένη», κάτω από πυκνό στρώμα καπνού, αποτέλεσμα των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται στον Καναδά από τις δυτικές επαρχίες μέχρι και το Κεμπέκ. Οι αρχές σε αρκετές πόλεις προειδοποιούν για τη ποιότητα του αέρα, ενώ περιορισμός των μετακινήσεων συνιστάται σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. 

   Τα μέτωπα της πυρκαγιάς κατάφεραν να γίνουν αισθητά σε όλες τις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ εξαιτίας των πυκνών καπνών που χάρις τον άνεμο κατάφεραν να εξαπλωθούν γρήγορα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν προς την ίδια κατεύθυνση και τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα η μεταφορά του καπνού να είναι συνεχής.

Οι προειδοποιήσεις για τη ποιότητα του αέρα αφορούν τα αιωρούμενα μικροσωματίδια -γνωστά και ως « PM 2,5»- που προκαλούν έντονο ερεθισμό στο αναπνευστικό σύστημα. «Η ποιότητα του αέρα πλέον θεωρείται πως αγγίζει τη χειρότερη του κόσμου.», λένε οι ειδικοί.

Οι Πυρκαγιές στον Καναδά εξακολουθούν να καίνε ανεξέλεγκτα, ενώ η περιβαλλοντική καταστροφή είναι τεράστια.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο,








Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)