Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Σταδιακή βελτίωση από το Σάββατο με εξασθένηση των φαινομένων και άνοδο της θερμοκρασίας

0

 

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός και σήμερα Παρασκευή στη χώρα με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και Νότια νησιωτικά τμήματα, ενώ σταδιακή βελτίωση φαίνεται να παρουσιάζει από αύριο με εξαίρεση τα Δυτικά, Κεντρικά και Νότια που εκεί θα σημειώνονται ακόμα κάποια τοπικά φαινόμενα, με τους Βοριάδες να επιμένουν στο Αιγαίο έως και 8 Μποφόρ. Την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί περισσότερο, αφού τα φαινόμενα θα σταματήσουν, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και οι βοριάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 11/05/2024:  
Από νωρίς το πρωί θα σημειώνονται βροχές ασθενείς έως μέτριας έντασης στην Κεντρική Στερεά, το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Δυτική Μακεδονία καθώς επίσης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Ενώ ο καιρός από τις μεσημεριανές ώρες στα Νότια και Ανατολικά θα βελτιωθεί, στα Κεντρικά και Δυτικά θα παραμείνει άστατος και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στο υπόλοιπο Ιόνιο, την Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο με εξασθένηση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περισσότερες στα Νότια και Ανατολικά. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 1 με 2 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στη Βόρεια ηπειρωτική χώρα περίπου από 5 έως 22 με 24°C, στην Κεντρική από 7 έως 18 με 20 και στη Νότια από 08 έως 21 και τοπικά 23 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 19 με 21°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Σάββατο, ο καιρός στο νομό περιμένουμε να παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, με τη μέρα να κυλάει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Λίγες τοπικές βροχές δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κατά τις πρωινές ώρες στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι στα ανατολικά του νομού, με ένταση που δεν αποκλείεται να ξεπερνάει ακόμα και τα 5 με 6 Μποφόρ.


Για Κυριακή 12/05/2024:
Λίγες βροχές θα εντοπίζονται από νωρίς το πρωί στο Νότιο Ιόνιο και την Νότια Πελοπόννησο που γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις που προς τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν και ίσως δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στα ορεινά της Στερεάς, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και από το απόγευμα στης Πελοποννήσου. Στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατεί ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες ή ορατότητα στα Δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο Β-ΒΔ θα πνέουν 4 με 6 και στα Νότια και Ανατολικά έως 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο Ιόνιο επίσης ΒΔ θα πνέουν 3 με 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες, θα κυμανθεί στη Βόρεια ηπειρωτική χώρα περίπου από 7 έως 23 και τοπικά 25°C, στη Κεντρική από 5 έως 22 με 24 και στη Νότια από 6 έως 24 με 25 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 19 με 21 και τοπικά στα Ανατολικά τους 22°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, η βελτίωση του καιρού περιμένουμε να είναι ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρο το νομό, καθώς αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, ελαφρώς εξασθενημένοι, με ένταση που θα φτάνει κατά τόπους τα 4 με 5 Μποφόρ.


Μπαίνοντας τώρα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ενώ ο καιρός  θα ξεκινάει αίθριος, κατά τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλώνονται τοπικοί όμβροι ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, τα οποία αυτά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές γρήγορα θα εξασθενούν και θα σταματούν. Οι άνεμοι στα πελάγη μας θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι 4 με 5 Μποφόρ, με τον υδράργυρο να μην αλλάζει σημαντικά και να φτάνει τοπικά ακόμη και τους 25 βαθμούς. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)