Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Τοπικές νεφώσεις, πιθανά φαινόμενα και ... σκόνη!

1

 

   Με καλό και ηλιόλουστο καιρό φτάσαμε στο τέλος της εργάσιμης εβδομάδας, με την ηλιοφάνεια σήμερα Παρασκευή να πρωταγωνιστεί στο σύνολο του νομού και τις θερμοκρασίες για ακόμα μια φορά να φτάνουν τοπικά μέσα στο λεκανοπέδιο τους 30 βαθμούς κελσίου. Σημαντικό είναι δούμε σε αυτό το σημείο, πως αναμένεται να κυλήσει το σκηνικό του καιρού και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα πάμε για μπάνιο ή θα κάτσουμε στο σπίτι; 

Αναλυτικά, 

   Αύριο Σάββατο, όλα δείχνουν πως η μέρα θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα παρουσιάζεται για τις απογευματινές ώρες, ενώ τα όποια φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους και τα βορειότερα τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα με τις τελευταίες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά στο λεκανοπέδιο τους 28 -29 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές κατευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ τοπικά.

  Τη Κυριακή τώρα, το σκηνικό του καιρού δεν θα ξεφεύγει ιδιαίτερα από αυτό του Σαββάτου, με τη μέρα να ξεκινάει με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία μέσα στη μέρα θα πυκνώνουν. Μόνη διαφορά είναι η τάση που φαίνεται για κάποιες βροχές και καταιγίδες κατά τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες, που ίσως να μην είναι τόσο επιλεκτικές όσο το Σάββατο. Σε καλά επίπεδα (κάτω από το φυσιολογικό) θα βρίσκεται η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά τους 27-28 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα γυρίσουν σε νοτιάδες, έντασης έως και 5 μποφόρ τοπικά. 

Τόσο το Σάββατο όσο και τη Κυριακή, επανέρχεται η μεταφορά σκόνης, με μεγαλύτερη ποσότητα να εντοπίζεται στην ατμόσφαιρα κυρίως από τη Κυριακή.

Η νέα εβδομάδα (τελευταία επίσημη ολόκληρη εβδομάδα της άνοιξης), φαίνεται να ξεκινάει με αρκετές αστάθειες και αυξημένη μεταφορά σκόνης, κάτι το οποίο αναμένεται να μας αποχαιρετά και πάλι από τα μέσα της.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου