Η πρώτη εικόνα για τον καιρό της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα - Ποια είναι η τάση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα

0


Μετά από μία περίοδο με αρκετή Αφρικανική σκόνη, τοπικά υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ισχυρές καταιγίδες στα Δυτικά και τα Βόρεια, είναι απολύτως φυσιολογικό να έχουμε όλοι προβληματιστεί αναφορικά με το καιρικό σκηνικό κατά τις Άγιες μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα.

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, το σκηνικό του καιρού κατά τη περίοδο των εορτών φαίνεται να μην παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές από αυτό που έχουμε τη τελευταία περίοδο, με παροδικές επισκέψεις Αφρικανικής σκόνης, θερμοκρασίες σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα για την εποχή, αλλά και τοπικά φαινόμενα που δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι και ισχυρά.

Πιο αναλυτικά,

Ξεκινώντας από το πρώτο διάστημα (Μ. Δευτέρα - Μ. Τετάρτη), τα τελευταία στοιχεία θέλουν το σκηνικό του καιρού να είναι ήπιο, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις αλλά και τοπικά ασθενή φαινόμενα κυρίως στα Βόρεια της χώρας καθώς και στη περιοχή της Κρήτης. Παράλληλα, η θερμοκρασία φαίνεται να βρίσκεται σε κανονικά (ίσως και λίγο υψηλότερα) για την εποχή επίπεδα, καθώς οι μέγιστες τιμές στη χώρα θα αγγίζουν τοπικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, σε αυτό το διάστημα δεν αποκλείεται να δεχτούμε και μια ήπια επίσκεψη Αφρικανικής σκόνης στη χώρα, η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοδυτικοί αναμένεται να πνέουν ενισχυμένοι .







Περνώντας τώρα στο επόμενο διάστημα (Μ. Πέμπτη - Μ. Σάββατο) όπου αναμένεται και να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, όλα δείχνουν πως ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες να απασχολούν μεγάλο μέρος της Βόρειας και Δυτικής χώρας από το βράδυ της Μ. Πέμπτης. Λίγες τοπικές βροχές και καταιγίδες φαίνεται να συνεχίσουν να απασχολούν τις προαναφερθείσες περιοχές και κατά τη διάρκεια της Μ. Παρασκευής, ενώ σταδιακή βελτίωση δείχνει να παρουσιάζει ο καιρός από το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου. Θερμοκρασιακά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία περιμένουμε γενικά ανεβασμένες τιμές, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές να πλησιάζει ή ακόμα και να ξεπερνάει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι φαίνεται πως θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι κυρίως στο νότιο Αιγαίο.







Τέλος, φτάνοντας στο τελευταίο διάστημα (Κυριακή - Τρίτη του Πάσχα), σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ο καιρός φαίνεται πως θα είναι βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες στη Βόρεια χώρα, ενώ επίσης οι θερμοκρασίες θα παραμένουν σε υψηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα, με τιμές κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου. Ήπιοι θα πνέουν οι άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.







Αξίζει να σημειώσουμε φυσικά πως όλα τα παραπάνω αποτελούν μια εκτίμηση και μόνο (!!). Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν για προγραμματισμό ταξιδιού / εργασιών.

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας θα ακολουθήσει μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)