Με τι καιρό θα πραγματοποιηθεί ο Επιτάφιος στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας - Που προβλέπονται βροχές

0

 

Με λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ξεκίνησε σήμερα η Μεγάλη Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ δεν λείπουν και οι τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες από τα Βόρεια και Βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. 

Παρακάτω θα δούμε πως αναμένεται να κυλήσει το σκηνικό του καιρού στη χώρα τις επόμενες ώρες, καθώς και το πως περιμένουμε να πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου σε 10 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Πρόγνωση καιρού για σήμερα, Μ. Παρασκευή:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στα Δυτικά και Βόρεια, οι οποίες θα δώσουν από το πρωί κατά τόπους βροχές μέτριας έντασης στη Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι στα Δυτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα συνεχίσουν να σημειώνονται βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες που το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Στη υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα Νότια και Ανατολικά. 
Οι άνεμοι στα πελάγη μας, θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις όπου στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 5 και τοπικά τα 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι 4 με 6 και στα Νότια έως και 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στη Βόρεια ηπειρωτική χώρα περίπου από 6 έως 21°C, στην Κεντρική από 7 έως 23 και στα Νότια από 8 έως 25 και τοπικά 26 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 17 με 19, ενώ στου Αιγαίου θα αγγίξει τους 20 με 22 και νοτιότερα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 23 με 25°C.

Πρόγνωση για τον καιρό 10 μεγάλων Ελληνικών πόλεων:

Αθήνα
Στην Αθήνα σήμερα Μ. Παρασκευή περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ενώ δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι από το μεσημέρι και μετά, με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 6 Μποφόρ. Ο Επιτάφιος θα πραγματοποιηθεί με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά και με τοπικά ενισχυμένους ανέμους.

Θεσσαλονίκη
Στην Θεσσαλονίκη σήμερα Μ. Παρασκευή η μέρα περιμένουμε να ξεκινήσει με γενικά άστατο καιρό, καθώς αναμένονται νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες με μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης βροχοπτώσεων ή και μεμονωμένων καταιγίδων. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι από το μεσημέρι και μετά, με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 6 Μποφόρ. Ο Επιτάφιος θα πραγματοποιηθεί με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά και με τοπικά ενισχυμένους ανέμους.

Πάτρα
Στην Πάτρα σήμερα Μ. Παρασκευή περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ενώ δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάνει τοπικά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι από το μεσημέρι και μετά, με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 6 Μποφόρ. Ο Επιτάφιος θα πραγματοποιηθεί με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά και με τοπικά ενισχυμένους ανέμους.

Λάρισα
Στη Λάρισα σήμερα Μ. Παρασκευή περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι από το μεσημέρι και μετά, με ένταση που θα φτάνει τα 5 με 7 Μποφόρ. Ο Επιτάφιος θα πραγματοποιηθεί με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά και με τοπικά ενισχυμένους ανέμους.

Βόλος
Στον Βόλο σήμερα Μ. Παρασκευή περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι από το μεσημέρι και μετά, με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 6 Μποφόρ. Ο Επιτάφιος θα πραγματοποιηθεί με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά και με τοπικά ενισχυμένους ανέμους.

Αλεξανδρούπολη
Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα Μ. Παρασκευή περιμένουμε γενικά άστατο καιρό, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες αλλά και τοπικά φαινόμενα, εντονότερα κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που θα φτάνει τα 3 με 5 Μποφόρ. Ο Επιτάφιος θα πραγματοποιηθεί με ψύχρα και πιθανώς με τοπικά φαινόμενα.

Ιωάννινα
Στα Ιωάννινα σήμερα Μ. Παρασκευή περιμένουμε με λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ από το μεσημέρι οι νεφώσεις περιμένουμε να περιοριστούν με τα διαστήματα ηλιοφάνειας να γίνονται μεγαλύτερα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα φτάνει τοπικά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι από το μεσημέρι και μετά, με ένταση που θα φτάνει τα 5 με 7 Μποφόρ. Ο Επιτάφιος θα πραγματοποιηθεί με ψύχρα αλλά και με τοπικά ενισχυμένους ανέμους.

Καλαμάτα
Στη Καλαμάτα σήμερα Μ. Παρασκευή περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι από το μεσημέρι και μετά, με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 6 Μποφόρ. Ο Επιτάφιος θα πραγματοποιηθεί με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά και με τοπικά ενισχυμένους ανέμους.

Ηράκλειο Κρήτης
Στο Ηράκλειο σήμερα Μ. Παρασκευή περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι από το μεσημέρι και μετά, με ένταση που θα φτάνει τα 5 με 7 Μποφόρ. Ο Επιτάφιος θα πραγματοποιηθεί με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά και με τοπικά ενισχυμένους ανέμους.

Ρόδος
Στη Ρόδο σήμερα Μ. Παρασκευή περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι από το μεσημέρι και μετά, με ένταση που θα φτάνει τα 5 με 7 Μποφόρ. Ο Επιτάφιος θα πραγματοποιηθεί με ήπιες καιρικές συνθήκες αλλά και με τοπικά ενισχυμένους ανέμους.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)