Η εξέλιξη του καιρού στη χώρα τη νέα εβδομάδα - Βελτιωμένος ο καιρός τη Δευτέρα και τη Τρίτη του Πάσχα

0

 

Και αφού ο καιρός μας έκανε τη χάρη να βελτιωθεί ώστε να καταφέρουμε να σουβλίσουμε το αρνί εχθές, Κυριακή του Πάσχα, το ίδιο βελτιωμένος θα παραμείνει και στις αρχές της νέας εβδομάδας τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη, με εξαίρεση κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας σήμερα Δευτέρα του Πάσχα στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι φαίνεται πως σταδιακά θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο, πνέοντας ασθενείς έως μέτριοι, με εξαίρεση το ΝΑ πέλαγος, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Δευτέρα του Πάσχα 06/05/2024:
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε γενικές γραμμές στη χώρα μας, ενώ κάποιες νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οι οποίες ίσως δώσουν τοπικούς όμβρους ή και μεμονωμένες καταιγίδες σύντομης διάρκειας στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς, της Ηπείρου (κατά μήκος της οροσειράς Πίνδου),της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ΝΑ 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από Δυτικές διευθύνσεις θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι 2 με 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στη Βόρεια ηπειρωτική χώρα περίπου από 6 έως 23 και τοπικά 24°C, στην Κεντρική από 7 έως 25 και στη Νότια από 8 έως 27 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 19 με 21 και νοτιότερα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 22 με 24°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός στο νομό περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, κατά βάση ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3 με 4 Μποφόρ.


Για Τρίτη 07/05/2024:
Αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα υπάρξουν λίγες αραιές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν και ίσως προς το απόγευμα να δώσουν πρόσκαιρα τοπικά ασθενείς βροχές στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Δεν αποκλείεται επίσης η ορατότητα στα Δυτικά να είναι τις πρωινές ώρες περιορισμένη και να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ασθενείς μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ, ενώ στα Νότια θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 5. Στο Ιόνιο θα πνέουν ΝΔ που δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 4 έως 25 και τοπικά 26°C, στα Κεντρικά από 6 έως 26 με 28(στον Θεσσαλικό κάμπο) και στα Νότια από 7 έως 29 και τοπικά ακόμη και 30 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 19 με 21 και νοτιότερα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 23 με 25°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Τρίτη, ο καιρός στο νομό περιμένουμε να παραμένει βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, κατά βάση ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3 με 4 Μποφόρ.


Από την Τετάρτη, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, αφού θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές και θα δώσουν στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια βροχές ασθενούς χαρακτήρα, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά, φτάνοντας η μέγιστη ακόμη και τους 30 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη μας μεταβλητοί με ασθενείς έως μέτρια ένταση. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)