Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές βροχές το Σάββατο - Ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι με ριπές 7 Μποφόρ

0

 

Μετά την απομάκρυνση της έντονης Αφρικανικής μάζας σκόνης των τελευταίων δύο ημερών με τη βοήθεια των Δ-ΒΔ ανέμων, ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα κυλήσει σε γενικές γραμμές ομαλά, αφού θα κυριαρχήσει  ηλιοφάνεια με καθαρό ουρανό, ενώ εξαίρεση θα αποτελούν κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που ίσως εκδηλωθούν μόνο λίγες βροχές μικρής διάρκειας στα ορεινά σήμερα Σάββατο. Οι άνεμοι θα στραφούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή άνοδο την Κυριακή.   
 
Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Σάββατο 27/04/2024:  
Από το πρωί περιμένουμε αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα Δυτικά και Βόρεια που από τις μεσημεριανές ώρες ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές σύντομη διάρκειας στα ορεινά της Βόρειας Πελοποννήσου, της Δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα, μέχρι το απόγευμα οι νεφώσεις αυτές θα διαλυθούν, ενώ στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο, θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Ανατολικά έως 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Β-ΒΔ 2 με 3 και από το μεσημέρι έως 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 4 έως 21°C, στα Κεντρικά από 5 έως 22 και στα Νότια από 7 έως 23 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 18 με 20, και νοτιότερα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 21 με 23°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Σήμερα Σάββατο ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι κατά τις πρωινές ώρες νεφελώδης, με σημαντική βελτίωση από το μεσημέρι, καθώς περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάνουν τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν ήπιοι φτάνοντας τοπικά τα 4 με 5 Μποφόρ.


Για αύριο Κυριακή των Βαϊων 28/04/2024:
Αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με μόνο λίγες νεφώσεις που ίσως αναπτυχθούν κατά τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ως προς τις μέγιστες και θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 4 έως 24 και τοπικά 25°C, στα Κεντρικά από 5 έως 26(στα Δυτικά) και στα Νότια από 7 έως 23 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς, ενώ στου Αιγαίου, λόγω του βορείου ρεύματος, δε θα ξεπεράσει τους 17 με 19 με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη που εκεί θα αγγίξει τους 22 με 24°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Κυριακή το σκηνικό του καιρού στην Αττική περιμένουμε να είναι ηλιόλουστο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι φτάνοντας  κατά τόπους ακόμα και τα 6 με 7 Μποφόρ.


Μπαίνοντας τώρα στην Μεγάλη Εβδομάδα, φαίνεται πως θα παραμείνουν οι ενισχυμένοι Βοριάδες στο Αιγαίο τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα, με τη ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με εξαίρεση όμως την Κρήτη που εκεί ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές πιο πολλές την Τρίτη. Σε γενικές γραμμές όμως η απουσία βροχοπτώσεων στην υπόλοιπη χώρα  θα κάνουν τις συνθήκες ξηρές και ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει την Κυριακή για την υπόλοιπη Μ. Εβδομάδα. 

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)