«Παίρνει ανάσα» τη Πέμπτη η χώρα με απομάκρυνση της σκόνης από την ατμόσφαιρα και πτώση της θερμοκρασίας - Που αναμένονται χιονοπτώσεις

0

 

Μετά από ένα αποπνικτικό διήμερο στη χώρας μας, με τη σκόνη, τους νοτιάδες αλλά και τις θερμές αέριες μάζες να δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τον ανθρώπινο οργανισμό, οι επόμενες ώρες αναμένεται να μας επαναφέρουν σε μια κανονικότητα, καθώς η αλλαγή της διεύθυνσης των ανέμων σε δυτικούς, θα εκτοπίσει στα ανατολικά τις μεγάλες ποσότητες σκόνης, καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα και ρίχνοντας παράλληλα τον υδράργυρο σε φυσιολογικές τιμές για την εποχή.

Πιο αναλυτικά,

Αύριο Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Δυτικά και τα Βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Βορειοδυτικής χώρας (σε υψόμετρο πάνω από τα 1300 μέτρα), ενώ από αργά το απόγευμα το σκηνικό του καιρού θα παρουσιάσει βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί - βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση φτάνοντας στα Δυτικά και τα Βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, η μέρα περιμένουμε να ξεκινήσει με λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πολύ γρήγορα θα διαλυθούν μετατρέποντας τον καιρό σε αίθριο. Η θερμοκρασία σε πτώση θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ.

Η σκόνη από την ατμόσφαιρα σταδιακά θα υποχωρήσει.


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)