Ο καιρός της νέας εβδομάδας: Με νεφώσεις, τοπικά φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας θα μπούμε στην τελευταία εβδομάδα της άνοιξης

0


 Με αρκετές νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες (σήμερα Κυριακή), πέρασε το Σαββατοκύριακο για την Αττική, με τις θερμοκρασίες ωστόσο να παραμένουν σε καλά για την εποχή επίπεδα με τιμές κοντά στους 28-30 βαθμούς κελσίου. Ας δούμε σε αυτό το σημείο όμως πως αναμένουμε να κυλήσει ο καιρός τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας (τελευταίας εβδομάδας της άνοιξης), με όλα τα νεότερα στοιχεία να περιμένουν νεφώσεις, τοπικά φαινόμενα αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, 

  Αύριο Δευτέρα, η μέρα φαίνεται να ξεκινάει με διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις οι οποίες πολύ γρήγορα θα πυκνώσουν δίνοντας κάποια τοπικά φαινόμενα -κυρίως- στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με τον  υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να μην ξεπερνάει τοπικά τους 27-28 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις και από το μεσημέρι και μετά κατά κύριο λόγο από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση, που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ. 

  Τη Τρίτη, ο καιρός μοιάζει να είναι σχετικά πιο βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις το πρωί και κάποια πιθανά τοπικά φαινόμενα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού, χωρίς όμως να έχουν ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά στο λεκανοπέδιο τους 28-29 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις και από το μεσημέρι και μετά κατά κύριο λόγο από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση, που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ. 

 Από τη Τετάρτη και μετά τώρα, όλα δείχνουν πως ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)