Αισθητή βελτίωση του καιρού για μερικές ώρες - Αλλάζει και πάλι το σκηνικό από τη Παρασκευή

0


  Μετά από τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας που μας θύμισαν πως λειτουργούν οι καλοκαιρινές μπόρες, σήμερα Τετάρτη περιμένουμε να κυλήσουν όλα ομαλά, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα ορεινά - ημιορεινά κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά τους 29-30 βαθμούς κελσίου. Πάμε ομοίως να δούμε πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες μιας και όλα δείχνουν πως η βελτίωση δεν θα κρατήσει για πολύ.

  Αναλυτικά, 

  Αύριο Πέμπτη, περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με σήμερα, με την ημέρα να ξεκινάει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, οι οποίες ενδεχομένως μέσα στην ημέρα να πυκνώνουν και να αραιώνουν. Μικρή πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων παρουσιάζεται για τα βόρεια ορεινά - ημιορεινά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά στο λεκανοπέδιο τους 29-30 (ίσως και 31) βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από νότιες διευθύνσεις με ήπια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

  Τη Παρασκευή τώρα, περιμένουμε το σκηνικό του καιρού να αλλάξει και πάλι, με επιστροφή των νεφώσεων αλλά και των βροχοπτώσεων, που θα εμφανίζονται μάλιστα και με τη μορφή καλοκαιρινής καταιγίδας. Πιθανότητες για περισσότερα φαινόμενα έχουν τα βόρεια τμήματα του νομού, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε αξιόλογες καταιγίδες στο κέντρο της πόλης. Αιτία της νέας αυτής επιδείνωσης του καιρού, είναι  ένα οργανωμένο σύστημα που έρχεται από τα δυτικά μας, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για την εποχή μας. Οι όποιες βροχοπτώσεις βέβαια, δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια, αφού θα ξεκινούν το μεσημέρι και θα εξασθενούν μέχρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερη πτώση, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τοπικά τους 28-29 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

   Με άστατο καιρό αλλά χωρίς κάποια ιδιαίτερη θερμοκρασιακή πτώση φαίνεται πως θα κυλήσει και το τελευταίο Σαββατοκύριακο της άνοιξης, με τα περισσότερα φαινόμενα να αναμένονται το μεσημέρι του Σαββάτου. Περισσότερα θα δούμε τις επόμενες ημέρες, όμως αξίζει να σημειώσουμε πως ο καλοκαιρινός καιρός φαίνεται να ξεκινάει μαζί με το επίσημο καλοκαίρι, αφού από τις 20 Ιουνίου και μετά, όλα δείχνουν να βελτιώνονται αρκετά για την Αττική, με αρκετή ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)