Με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις θα ξεκινήσει η Μ. Εβδομάδα στη χώρα - Πως θα κυλήσει το σκηνικό του καιρού τις μέχρι και τη Μ. Παρασκευή

0

 

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο με βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το βλέμμα όλων στρέφεται στο καιρικό σκηνικό κατά τη Μ. εβδομάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία και ενημερωμένα προγνωστικά στοιχεία, όλα δείχνουν πως οι πρώτες ημέρες της Μ. Εβδομάδας θα περάσουν με βελτιωμένο καιρό, καθώς πέρα από λίγα τοπικά φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι θερμοκρασίες δεν θα παρουσιάσουν κάποια αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι βοριάδες θα εξακολουθούν να πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που δεν αποκλείεται να αγγίζει τοπικά ακόμα και τα 8 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά,
 
Για αύριο Μ. Δευτέρα (29/04/2024):
Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Θράκη, τη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν στη Θράκη και στη βόρεια Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά ανατολικοί -  βορειοανατολικοί και στα Ανατολικά βόρειοι -  βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάνει τους 22 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ  τοπικά στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 6 και ίσως τοπικά τα 7 Μποφόρ.


Για τη Μ. Τρίτη (30/04/2024):
Προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες ίσως σημειωθούν τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στη Θράκη, ενώ το μεσημέρι - απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας. Λίγες τοπικές βροχές αναμένεται επίσης να εκδηλωθούν στην Εύβοια, τη βόρεια Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Στα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και το νότιο τμήμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας στα Δυτικά ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 24 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες κατά τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες. Φυσικά κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα λείπουν και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 6 και ίσως τοπικά τα 7 Μποφόρ.


Από τη Μ. Τετάρτη έως και τη Μ. Παρασκευή, ο καιρός περιμένουμε να είναι σε γενικές βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις, χωρίς να αποκλείονται τοπικές βροχές κυρίως στη περιοχή της Θράκης και της Μακεδονίας.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)