Η γεωμαγνητική καταιγίδα έφερε το Βόρειο Σέλας ακόμα και στην... Αθήνα - Μοναδικές εικόνες από τον λαμπερό ουρανό σε πολλές περιοχές της χώρας

0

 

Μια ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα επηρεάζει τη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, με τα στοιχεία να αναφέρουν πως πρόκειται για την ισχυρότερη από το 2005.

Αποτέλεσμα αυτής, μεταξύ άλλων ήταν και η εμφάνιση του Βορείου Σέλας για 13η φορά στην ιστορία πάνω από τον Ελλαδικό χώρο, ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και διευθυντή της ΕΜΥ, κο Θοδωρή Κολυδά ορατό ήταν και από την περιοχή της Αττικής.

Μέσα από ανάρτηση, ο Θοδωρής Κολυδάς ανακοίνωσε ότι:  «Το σέλας είναι το ωραιότερο φυσικό φαινόμενο που γοητεύει και εμπνέει τους ανθρώπους απ’ την απαρχή του κόσμου. Συνολικά έχουν καταγραφεί 12 τεκμηριωμένες περιπτώσεις εμφάνισης Βόρειου Σέλας πάνω από τον Ελληνικό χώρο τα τελευταία 500 χρόνια και η σημερινή είναι η 13η». 


Δείτε εδώ τη δημοσίευση:


Εντυπωσιακές εικόνες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας:

Παγκράτι - Δημήτρης Σαγιάκος / Facebook

Κέρκυρα 

Θεσπρωτία


Πως δημιουργείται το Βόρειο Σέλας
Το φαινόμενο εμφανίζεται όταν φορτισμένα σωματίδια συγκρούονται με αέρια στην ατμόσφαιρα της Γης γύρω από τους μαγνητικούς πόλους. Στο βόρειο ημισφαίριο, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δραστηριότητας λαμβάνει χώρα μέσα σε μια ζώνη γνωστή ως σέλας, που καλύπτει γεωγραφικά πλάτη μεταξύ 60 και 75 μοιρών. Όταν η δραστηριότητα είναι έντονη, επεκτείνεται και καλύπτει μια μεγαλύτερη περιοχή – γι' αυτό το εντυπωσιακό σέλας μπορεί περιστασιακά να φαίνεται νοτιότερα. Μια πολύ ισχυρή ηλιακή καταιγίδα «χτύπησε» τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, υπερφορτίζοντας το Βόρειο Σέλας και καθιστώντας το ορατό σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)