Τι συμβαίνει με το καλοκαίρι; - Όλα τα στοιχεία που μας δίνουν οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις

0

 

  Με τις θερμοκρασίες να παραμένουν ακόμα σε επίπεδα αρχής της άνοιξης και με τις βροχές να μας απασχολούν σχεδόν καθημερινά (κυρίως στα βόρεια του νομού), έχουμε αρχίσει πλέον να αναρωτιόμαστε για την έναρξη του καλοκαιριού, μιας και πλέον έχουμε φτάσει στα τέλη Μαΐου. Για το ερώτημα μας ωστόσο, έρχεται να μας δώσει απάντηση η νέα μακροπρόθεσμη πρόγνωση του Ευρωπαϊκού προγνωστικού μοντέλου που δυστυχώς δεν είναι καλή.

  Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πρόγνωση που αφορά το διάστημα 05-11/6, όλα δείχνουν πως οι θερμοκρασίες ειδικά στις χώρες της Μεσογείου, θα παραμείνουν σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα, κατά περίπου 2-3 βαθμούς κελσίου. (πρώτος χάρτης)

   Αντίστοιχα στον χάρτη που ακολουθεί, μπορούμε να δούμε μια μακροπρόθεσμη πρόγνωση για τις βροχοπτώσεις στο ίδιο διάστημα, κάτι που εξίσου δεν συμβαδίζει με το μήνα και την εποχή, αφού και πάλι οι Μεσογειακές χώρες αναμένεται να έχουν σημαντικές βροχοπτώσεις και πολύ περισσότερες από το κανονικό, με τις χώρες που τις τελευταίες ημέρες δέχτηκαν όλα αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα για νέα πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα.


Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)