Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, μεταφορά σκόνης και μεσημβρινές αστάθειες συνθέτουν το καιρικό σκηνικό της νέας εβδομάδας

0


    Με τοπικές νεφώσεις και ανοιξιάτικες -ή μάλλον καλοκαιρινές- θερμοκρασίες πέρασε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου για την Αττική, ενώ μεγάλα ήταν και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια στον ουρανό, κυρίως εχθές Σάββατο. Πάμε να δούμε όμως πως αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό για τις επόμενες ημέρες, αν και όλα δείχνουν πως οι αλλαγές θα είναι μικρές.

   Αύριο Δευτέρα, η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας για το σύνολο -σχεδόν- του νομού, ενώ από αργά το μεσημέρι - απόγευμα, τα νεότερα στοιχεία θέλουν τις νεφώσεις να πυκνώνουν και να εμφανίζουν τοπικά φαινόμενα, χωρίς ωστόσο κάποια ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει τοπικά τους 26-27 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και βαθμιαία θα στρέφονται σε μεταβλητούς, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

  Γενικά νεφελώδης, με τοπικά διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένεται να είναι ο καιρός τη Τρίτη, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών μεμονωμένων φαινομένων κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα παραμένει ανοιξιάτικη, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει τοπικά τους 25-26 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

  Βελτιωμένος φαίνεται να παρουσιάζεται ο καιρός από τη Τετάρτη και μετά, με τις θερμοκρασίες να παρουσιάζουν σταδιακή άνοδο και τον ήλιο να εμφανίζεται για μεγαλύτερα διαστήματα στον Αττικό ουρανό. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ' όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας θα αναμένεται μέση μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως μπορείτε να βλέπετε την ημερήσια πρόγνωση μεταφοράς σκόνης στην αρχική σελίδα του ιστότοπού μας!

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)