Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, μεσημεριανές αστάθειες και αρκετή ηλιοφάνεια χαρακτηρίζουν το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες

0


  Με καιρό άνοιξης, χωρίς ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, αλλά με αρκετή ηλιοφάνεια και συνηθισμένες μεσημβρινές αστάθειες φτάσαμε σιγά σιγά στα τέλη της εβδομάδας, με τον καιρό τις επόμενες ημέρες να μην έχει διάθεση αλλαγής. Ας δούμε αναλυτικά την πορεία του καιρού για το Σαββατοκύριακο και τις πρώτες μέρες της ερχόμενης εβδομάδας,  τη πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου, ενός μήνα που επίσημα μας οδηγεί στο καλοκαίρι.

   Αύριο Σάββατο, περιμένουμε γενικά βελτιωμένο καιρό, με αρκετή ηλιοφάνεια και νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν και θα αραιώνουν. Πιθανότητα για ασθενή τοπικά φαινόμενα παρουσιάζεται για τις ορεινές περιοχές του νομού, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παραμένει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει τοπικά τους 27-28 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

   Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού για την Αττική, τη Κυριακή, με την ημέρα να ξεκινάει με γενικά αίθριο καιρό. Προς τις μεσημεριανές ώρες δεν αποκλείεται να εμφανιστούν κάποιες τοπικές νεφώσεις (κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους και τα βορειότερα τμήματα του νομού), οι οποίες ωστόσο, δεν μοιάζει να έχουν τη δυνατότητα εκδήλωσης φαινομένων. Η θερμοκρασία σε ήπια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά στο λεκανοπέδιο τους 27-28 βαθμούς κελσίου (δεν αποκλείεται να δούμε τοπικά και 19αρια μέσα στον αστικό ιστό), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

   Η νέα εβδομάδα τώρα, φαίνεται να ξεκινάει με αστάθεια, με τη Δευτέρα να παρουσιάζει αρκετές πιθανότητες για εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, ενώ τη Τρίτη δεν αποκλείεται το συννεφιασμένο και βροχερό σκηνικό να συνεχιστεί. Οι θερμοκρασίες τόσο τη Δευτέρα όσο και τη Τρίτη δεν αναμένεται να παρουσιάσουν κάποια αισθητή πτώση. Με παρόμοιο καιρικό σκηνικό αναμένεται να φτάσουμε μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και συνεπώς το τέλος του μήνα.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)