Κορύφωση του καύσωνα μέσα στο Σαββατοκύριακο - Έρχονται ξανά μελτέμια και νέος ισχυρός καύσωνας

0

 

   Με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ηλιοφάνεια και άπνοια φτάσαμε στα τέλη της εβδομάδας, με τον υδράργυρο μάλιστα σήμερα να ξεπερνάει τοπικά στα δυτικά του νομού και πάλι τους 40 βαθμούς κελσίου. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, καθώς όλα δείχνουν πως οι θερμοκρασίες θα παραμένουν υψηλές, οι άνεμοι θα ενισχύονται και θα εξασθενούν, ενώ ένα νέο κύμα καύσωνα περιμένουμε και πάλι να μας επισκεφτεί από τα μέσα της νέας εβδομάδας, φέρνοντας τιμές που θα φτάνουν ακόμα και τους 43-45 βαθμούς κελσίου!

Αναλυτικά,

   Αύριο Σάββατο περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό στην Αττική, ενώ ο υδράργυρος θα παραμένει σε παρόμοια επίπεδα, με τιμές εντός του λεκανοπεδίου που θα αγγίζουν τοπικά ακόμα και τους 40-41 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

  «Καυτή» αναμένεται να είναι και η Κυριακή για την Αττική, με ηλιοφάνεια απ΄ άκρη σ' άκρη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και θερμοκρασίες που δεν αποκλείεται να φτάνουν τοπικά μέσα στο λεκανοπέδιο ακόμα και τους 42-43 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

   Με υψηλές θερμοκρασίες και ενίσχυση του βοριά με ριπές έως και 7 μποφόρ τοπικά  αναμένεται να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα, κάτι που θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στις αρχές με τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς να είναι εξαιρετικά υψηλός. Μένει πλέον να δούμε πως προβλέπεται να κινηθεί το επόμενο νέο κύμα καύσωνα που αναμένεται να «πατήσει» πάνω σε αυτό που διανύουμε αυτή τη περίοδο, με τα πρώτα στοιχεία να μιλούν για ακραίες θερμοκρασίες, που δεν αποκλείεται να φτάνουν ακόμα και τους 43-45 βαθμούς κελσίου.

  Τόσο τις αμέσως επόμενες ημέρες όσο και καθ' όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας θα χρειαστεί να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να προστατευόμαστε έτσι από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και για να προστατεύσουμε τα δάση μας από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)