Κύμα καύσωνα: «Ψήθηκε» η Αττική σήμερα με 44°C - Ορατή πλέον η πτώση θερμοκρασίας (εικόνες)

0

 

  Με θερμοκρασίες που σπάνε κάθε ρεκόρ φτάσαμε στο τέλος αυτής της εβδομάδας, μιας εβδομάδας συνεχόμενου καύσωνα, με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς κελσίου. Πάμε να δούμε τώρα, πως αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς όλα δείχνουν πως η νέα εβδομάδα θα μπει με σταδιακή πτώση του υδραργύρου, ενώ νέα άνοδος φαίνεται πως θα μας απασχολήσει ξανά από τα μέσα της.

Αναλυτικά, 

   Αύριο Δευτέρα, περιμένουμε στην Αττική γενικά αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 39-41 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση που σταδιακά θα εντείνεται, φτάνοντας τοπικά -αργά το απόγευμα- ακόμα και τα 5-6 μποφόρ. Πολύ μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, όποτε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

    Τη Τρίτη, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι παρόμοιο για το σύνολο του νομού, με αρκετή ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 38-40 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι, κυρίως από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ. Πολύ μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, όποτε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

  Από την Τετάρτη τώρα, μια νέα άνοδος της θερμοκρασίας θα μας απασχολήσει για δύο, περίπου, ημέρες, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει εκ νέου στους 41-43 βαθμούς κελσίου. Τα καλά νέα, είναι πως αυτό το ατελείωτο κύμα καύσωνα φαίνεται να φτάνει στην -πλέον ορατή- γραμμή τερματισμού, αφού από την Πέμπτη το απόγευμα και μετά οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε φυσιολογικές τιμές και το βοριαδάκι θα ενισχυθεί.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)