Ο καιρός το τριήμερο: Βελτιώνεται ο καιρός από τη Κυριακή - Προηγείται αστάθεια μέχρι το Σάββατο

0

   Με ανοιξιάτικο καιρό μπήκαμε εχθές στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασίες που πλησίασαν ακόμα και τους 30 βαθμούς κελσίου. Δεν φαίνεται να παρέμεινε ωστόσο το ανοιξιάτικο τοπίο και σήμερα Παρασκευή, αφού από νωρίς το πρωί, οι νεφώσεις καλύπτουν το σύνολο του Αττικού ουρανού και η θερμοκρασία έχει παρουσιάσει πτώση, με τον υδράργυρο τοπικά να μην ξεπερνάει τους 23-24 βαθμούς κελσίου. Μέχρι και το απόγευμα, να σημειώσουμε, πως η αττική θέτει σοβαρές υποψηφιότητες για ένα μικρό και γρήγορο πέρασμα φαινομένων, που ενδεχομένως να επηρεάσουν περισσότερο τα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Ας δούμε όμως σε αυτό το σημείο ποια αναμένεται να είναι η εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες, μιας και βρισκόμαστε προ τριημέρου, αυτό του Αγίου Πνεύματος.

   Αναλυτικά, 

   Αύριο Σάββατο, ο καιρός περιμένουμε να είναι γενικά νεφελώδης για το μεγαλύτερο μέρος του νομού, με τον ήλιο ωστόσο, να καταφέρνει για μικρά διαστήματα τοπικά να ξεπροβάλει. Πιθανότητα για φαινόμενα θέτουν τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο. Η θερμοκρασία θα επιστρέψει στα ανοιξιάτικα, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει τοπικά τους 26- 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

   Τη Κυριακή τώρα, όλα δείχνουν πως ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση για το σύνολο της Αττικής, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες παροδικές αραιές νεφώσεις κυρίως κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε περαιτέρω άνοδο, με τον υδράργυρο να φτάνει στο λεκανοπέδιο τοπικά τους 28-29 βαθμούς κελσίου, ενώ ήπιοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν οι Β-ΒΑ άνεμοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.

  Κλείνουμε με τον καιρό της Δευτέρας, (του Αγίου Πνεύματος), όπου περιμένουμε καλοκαιρία, με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε ανοιξιάτικά / καλοκαιρινά επίπεδα, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει ή ακόμα και να ξεπερνάει τοπικά τους 30 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ.

  Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές μέχρι και τα μέσα τουλάχιστον της νέας εβδομάδας, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς κελσίου.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)