Παραμένουν οι αστάθειες στην ατμόσφαιρα - Πως θα μπει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού (Αναλυτική πρόγνωση)

0
   Με τοπικές νεφώσεις και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες αλλά και αρκετά φαινόμενα -κυρίως σήμερα Τρίτη- μπήκαμε στη τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, ενώ σε ήπια επίπεδα παραμένει μέχρι στιγμής και η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Πάμε να δούμε σε αυτή τη φάση πως αναμένεται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό για τις επόμενες ημέρες, αν και όλα δείχνουν πως οι αστάθειες θα εξακολουθούν να μας απασχολούν, με αποτέλεσμα οι καιρικές συνθήκες να μην αλλάζουν ιδιαίτερα.

Αναλυτικότερα,

   Αύριο Τετάρτη, η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας για το σύνολο -σχεδόν- του νομού, ενώ από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα, τα νεότερα στοιχεία θέλουν τις νεφώσεις να πυκνώνουν και να εμφανίζουν τοπικά φαινόμενα, χωρίς ωστόσο  ιδιαίτερη διάρκεια. Οι όποιες βροχοπτώσεις δεν αποκλείεται να εμφανίζονται και σε μορφή τοπικής καταιγίδας κυρίως στις βορειότερες και πιο ορεινές περιοχές.  Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει τοπικά τους 24-25 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις και βαθμιαία θα στρέφονται σε μεταβλητούς, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

  Γενικά νεφελώδης, με τοπικά διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένεται να είναι ο καιρός τη Πέμπτη, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών φαινομένων κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα παραμένει ανοιξιάτικη, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει τοπικά τους 25-26 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα βορειοανατολικοί, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

 Αρκετά βροχερός -αν και με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες- φαίνεται να μοιάζει ο καιρός και τη Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία, σημαντική βελτίωση παρουσιάζεται από το Σαββατοκύριακο και μετά (σύντομα θα έχουμε και πρόγνωση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος), με τις θερμοκρασίες να παρουσιάζουν σταδιακή άνοδο και τον ήλιο να εμφανίζεται για μεγαλύτερα διαστήματα στον Αττικό ουρανό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα αναμένεται μέση μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως μπορείτε να βλέπετε την ημερήσια πρόγνωση μεταφοράς σκόνης στην αρχική σελίδα του ιστότοπού μας!

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)