ΤOP 10: Οι 10 καλύτερες παραλίες της Αττικής - Ποιες είναι δανικές για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες

0

 

   Με το καλοκαίρι να βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες πριν από την έναρξή του (21 Ιουνίου), είναι λογικό να αρχίζουμε να προγραμματίζουμε τις διακοπές μας, ψάχνοντας το κατάλληλο μέρος για εμάς, με όμορφα τοπία, καλό φαγητό και φυσικά υπέροχες θάλασσες. Φυσικά, οι θάλασσες της Ελλάδας είναι υπέροχες στο μεγαλύτερο μέρος τους, ωστόσο υπάρχουν κάποια κρυφά «διαμάντια» που ξεχωρίζουν. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τις 10 καλύτερες παραλίες που βρίσκονται στην Αττική!

Οι παραλίες που θα ακολουθήσουν είναι ανακατεμένες και δεν πάνε με κάποια σειρά.

10. Παραλία Σχοινιά


   Η παραλία του Σχοινιά βρίσκεται στην Αν. Αττική και θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία στην νομό με περίπου 3.5 χιλιόμετρα ακτής, ιδανικής για μπάνιο (στα περισσότερα σημεία της), χωρίς βράχια και απότομο βάθος. Παράλληλα κατά το μήκος της ακτής συναντάμε και ένα από τα ομορφότερα δάση της Αττικής το περίφημο Εθνικό πάρκο Σχοινιά. Ένα πλούσιο πευκοδάσος, το οποίο χαρίζει μοναδική φυσική ομορφιά, με τα δέντρα να φτάνουν ακόμα και δίπλα στη θάλασσα. Πρόκειται για μια παραλία θησαυρός, αφού μπορεί να συνδυαστεί με μια όμορφη οικογενειακή εκδρομή. Σε κάποια σημεία της, η παραλία είναι οργανωμένη, ωστόσο αν ψάχνετε την ηρεμία και την χαλάρωση, το βόρειο τμήμα της ακτής θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω. Αξίζει να την επισκεφτείτε!

9. Παραλία Ασκέλι, Πόρος


  Η παραλία Ασκέλι, είναι μια πανέμορφη παραλία που βρίσκεται στον Πόρο. Είναι μόλις λίγα χιλιόμετρα ΒΑ του λιμανιού και η πρόσβαση σε αυτή είναι πολύ εύκολη με αρκετά μεταφορικά μέσα. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, καρέκλες και τραπεζάκια, ενώ παράλληλα υπάρχει και ειδικός χώρος για διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες. Αξίζει να σημειωθεί, πως σε μερικά σημεία της, υπάρχουν βράχια και η πρόσβαση στη θάλασσα, απαιτεί σημαντική προσοχή.


8. Μικρή Χαμολιά

  Η συγκεκριμένη παραλία μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας αλλά αποτελεί μια μοναδική επιλογή για εκείνους που επιθυμούν κάτι πιο ήσυχο και απομακρυσμένο.  Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να την ανακαλύψεις, όμως όταν την βρεις θα ενθουσιαστείς και θα καταλάβεις το λόγο που βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Αττικής. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα ενώ έχει και αρκετά πεύκα για περισσότερη σκιά.


7. Κακιά Θάλασσα

   Μπορεί να λέγεται κακιά θάλασσα, όμως το σίγουρο είναι πως μόνο κακιά δεν είναι. Το όνομα της φαίνεται πως αντιστοιχεί σε ιστορία της μυθολογίας. Πρόκειται λοιπόν για μια πανέμορφη παραλία που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Κερατέας και γύρω της υπάρχουν μεγάλοι βράχοι. Το ένα τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο, με ξαπλώστρες και beach bar ενώ το υπόλοιπο είναι ελεύθερο, ιδανικό για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία.


6. Δασκαλειό 


Λίγο νοτιότερα της Κακιάς σκάλας στη Κερατέα, θα συναντήσεις τρείς ακόμα όμορφες παραλίες. Τις τρείς παραλίες του Δασκαλείου. Είναι και οι τρείς υπέροχες, ενώ επειδή βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, ο καθένας μπορεί να επιλέξει ποια από όλες του αρέσει περισσότερο. Οι δύο εκ των τριών είναι οργανωμένες, ενώ η μία (Δασκαλειό) είναι ελεύθερη, με μόνες εγκαταστάσεις λίγες ταβερνούλες. 


5. Παραλία Ψάθα

Ας περάσουμε τώρα σε μερικές παραλίες που βρίσκονται λίγο πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, σε πανέμορφα σημεία προς τον κορινθιακό κόλπο, ξεκινώντας με αυτή στη Ψάθα. Εκτείνεται σε περισσότερα από δύο χιλιόμετρα βοτσαλωτής άμμου, ενώ και στις δύο άκρες της υπάρχουν δύο ταβέρνες με υπέροχα θαλασσινά. Είναι μια παραλία ιδανική για όλες τις οικογένειες για άτομα με ειδικές ανάγκες (υπάρχει εύκολη πρόσβαση, snak bar, ξαπλώστρες), ενώ ιδανική θεωρείται και για τους ερωτευμένους, αφού εξαιτίας του δυτικού προσανατολισμού της, το ηλιοβασίλεμα είναι μοναδικό.


4. Πόρτο Γερμενό

Μια ακόμα πανέμορφη και μεγάλη παραλία θα τη βρεις λίγο βορειότερα της Ψάθας. Στο Πόρτο Γερμενό. Η περιοχή αυτή φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της, είτε με βότσαλο είτε με άμμο, ενώ όλες έχουν όμορφη συνοδεία πρασίνου. Πρόκειται για ακόμα μία ελεύθερη παραλία, ιδανική για οικογένειες αλλά και ερωτευμένους. Πολύ κοντά στη παραλία βρίσκονται αρκετές ταβέρνες ενώ ακριβώς από πάνω βρίσκεται και το αρχαίο φρούριο του Αιγόστενα του 4ου αι. π.Χ., που μπορεί όποιος θέλει να το επισκεφτεί.


3. Προσήλι

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην βάλουμε και τη συγκεκριμένη παραλία στη λίστα, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικό διαμάντι. Το προσήλι είναι ένας μικρός όρμος λίγο πιο πάνω από το Πόρτο Γερμενό που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα μικρό Ελληνικό νησί. Μιλάμε για γαλαζοπράσινα νερά, όμορφα δέντρα και άμμο με ψηλό βότσαλο. Είναι μια κατάλληλη επιλογή για μια όμορφη εξόρμηση.


2. Πουνταζέζα

Φτάνοντας προς το τέλος του άρθρου, θα βρούμε τη παραλία Πουνταζέζα που βρίσκεται που βρίσκεται σε ένα πεταλωτό όρμο μεταξύ του λιμανιού του Λαυρίου και τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Ότι και αν ψάχνεις σε μία παραλία, σίγουρα στη Πουνταζέζα θα το βρεις. Υπάρχουν ξαπλώστρες, υπάρχει ελέυθερο τμήμα, υπάρχει καλό φαγητό, ενώ επίσης τα ερείπια μιας βυθισμένης πόλης από τον 4ο αι. π.Χ.  θα κάνουν την επίσκεψη ακόμα πιο μοναδική. Αν τώρα δείτε και ένα μακρόστενο νησί απέναντί σας, να γνωρίζετε πως είναι η Μακρόνησος.


1.  Πόρτο Ράφτη


Κλείνουμε τη λίστα μας με μια ακόμα υπέροχη παραλία. Αρκούν μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας για να συναντήσει κανένας μια τόσο όμορφη παραλία. Το Πόρτο Ράφτη, είναι μια υπέροχη περιοχή, γεμάτη εξοχικές κατοικίες, ενώ η κεντρική του παραλία «Αυλάκι», είναι μια τέλεια επιλογή για οικογένειες, φίλους και ζευγάρια, καθώς υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Αν πάλι ψάχνεις κάτι πιο ατμοσφαιρικό, τότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο παρά να κατεβείς προς το κάτω μέρος του κόλπου, όπου σε ένα τέλειο beach bar με φοίνικες θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Είναι σημαντικό εδώ να γνωρίζουμε πως μια ακόμα πολυσύχναστη και όμορφη παραλία στο Πόρτο Ράφτη ονομάζεται επίσης Αυλάκι και βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την ομώνυμή της. Η συγκεκριμένη παραλία είναι οργανωμένη και αν πληρώσεις σου προσφέρει τα πάντα. Επιπλέον, φέρει γαλάζια σημαία, όχι μόνο για την καθαριότητα της αλλά και για την ευκολία πρόσβασης που δίνει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

 Είδαμε λοιπόν μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής που αξίζει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε μέσα στο καλοκαίρι του 2023 για να περάσουμε όμορφες στιγμές με τους φίλους αλλά και την οικογένειά μας.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)