Ο καιρός της εβδομάδας: Πρόσκαιρη βελτίωση τις επόμενες ημέρες - Νέα επιδείνωση από τα μέσα τη Τετάρτη

1

 

Με ηλιοφάνεια, παροδικές νεφώσεις αλλά και τοπικές μπόρες πέρασε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου για την Αττική, με τις θερμοκρασίες μάλιστα, να παραμένουν σε ήπια επίπεδα, με αρκετή δροσιά τις βραδινές ώρες και τιμές κοντά στους 28-29 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι. Πάμε να δούμε σε αυτό το σημείο πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, αφού όλα δείχνουν πως έρχεται πρόσκαιρη βελτίωση, με πιθανότητες για νέα ανοιξιάτικη επιδείνωση από τη Τετάρτη και μετά.

Αναλυτικότερα, 

   Αύριο Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, περιμένουμε καλοκαιρία για το σύνολο του νομού, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες παροδικές τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο θα βρίσκεται σε παρόμοια επίπεδα, με τον υδράργυρο τοπικά να φτάνει τους 29 - 30 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση που θα αγγίζει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

   Τη Τρίτη, περιμένουμε η μέρα να ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις και τοπικά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι νεφώσεις θα παραμένουν με πυκνώματα και αραιώματα, ενώ με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα, δεν υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης τοπικών φαινομένων. Η θερμοκρασία δεν θα ξεφύγει ιδιαίτερα από τα επίπεδα των τελευταίων ημερών, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να αγγίζει τοπικά τους 27- 28 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ τοπικά.

   Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία τώρα, από τη Τετάρτη (και ίσως μέχρι και τη Παρασκευή), φαίνεται να έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού, με αρκετές νεφώσεις και τοπικά ισχυρά φαινόμενα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, χωρίς όμως να επηρεάζεται καθόλου η θερμοκρασία, η οποία θα παραμένει τοπικά στους 27-28 βαθμούς κελσίου.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου