Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Προ των πυλών βρίσκεται κύμα καύσωνα διαρκείας - Όλα τα νεότερα στοιχεία για την ένταση και τη διάρκειά του

1

 

  Με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες αλλά και με πολλή ηλιοφάνεια πέρασε το Σαββατοκύριακο για την Αττική, με λίγες νεφώσεις να κάνουν κυρίως τη Κυριακή την εμφάνισή τους πάνω από τη πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο να πυκνώνουν ιδιαίτερα. Σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία τώρα, όλα δείχνουν πως το σκηνικό του καιρού όχι μόνο θα παραμείνει θερμό, αλλά ένα ισχυρό κύμα καύσωνα που βρίσκεται προ των πυλών, αναμένεται να εκτινάξει τον υδράργυρο σε τιμές που θα αγγίζουν ή ακόμα και θα ξεπερνούν τοπικά τους 40 -42 βαθμούς κελσίου. Το κύμα αυτό αναμένεται να έχει διάρκεια αλλά και δυναμική, ενώ καθ' όλη τη διάρκειά του θα πνέουν παράλληλα τοπικά ισχυροί άνεμοι που θα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς. 

   Πάμε να δούμε αναλυτικά πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες και ημέρες, ξεκινώντας από σήμερα Δευτέρα, όπου περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με μικρή πιθανότητα ανάπτυξης τοπικών νεφώσεων στα βόρεια του νομού κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να αγγίζει τους 34-35 βαθμούς κελσίου. Από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

   Αύριο Τρίτη, περιμένουμε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Αττική. Σε περεταίρω άνοδο θα βρεθεί ο υδράργυρος, με τις μέγιστες τιμές εντός του λεκανοπεδίου κατά τις μεσημεριανές ώρες να φτάνουν τοπικά τους 36-37 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βόρειες διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

    Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού στην Αττική και τη Τετάρτη, με πολλή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 36-38 βαθμούς κελσίου. Νοτιάδες οι άνεμοι, θα πνέουν ασθενείς, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

   Σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία, τώρα, από τη Πέμπτη μέχρι και τουλάχιστον το τέλος αυτής της εβδομάδας, ένα σχετικά ισχυρό κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που δεν αποκλείεται να αγγίζουν ακόμα και τους 42-43 βαθμούς κελσίου, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας και συνεπώς την Αττική, κάτι που θα δημιουργήσει ένα αίσθημα δυσφορίας, αλλά επιπλέον, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που θα ενισχυθούν τοπικά από τη Πέμπτη και μετά, ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς θα είναι πολύ υψηλός.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου