Κακοκαιρία σήμερα Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα και που η μεταφορά σκόνης θα χτυπήσει κόκκινο

0

 

Σημαντική καιρική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί μέρος της χώρας μας, με τις επόμενες ώρες να αναμένονται ''δύσκολες'' σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Η αλλαγή αυτή θα οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό από τη Λιβύη, το οποίο αναμένεται να μας επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα Δυτικά και Νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Παράλληλα, η θερμοκρασία περιμένουμε να παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ οι ισχυροί άνεμοι θα ευνοήσουν τοπικά σε μεγάλο βαθμό τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης

Πιο αναλυτικά:

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 09/05/2024:  
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες οι οποίες από το πρωί θα δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές στο Ιόνιο, τη Νότια Πελοπόννησο, τις Νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι, βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα χωρίς να αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιο έντονες στα Κεντρικά και Βόρεια όπως στην Κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξει προσωρινή βελτίωση κατά τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Α-ΒΑ στο Βόρειο πέλαγος και Α-ΝΑ στο υπόλοιπο εντάσεως 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε Βόρειους, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά Ανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ που αργότερα θα στραφούν και εκεί σε Βόρειους με την ίδια ένταση. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν και τη μεταφορά Αφρικανική σκόνης κυρίως στα Νότια.
Η θερμοκρασία, θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες και θα κυμανθεί στη Βόρεια ηπειρωτική χώρα περίπου από 7 έως 20°C, στην Κεντρική από 9 έως 22 και στη Νότια από 11 έως 24 και τοπικά 25 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 19 με 21 και νοτιότερα την Κρήτη τους 22 με 23°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Σήμερα Πέμπτη, περιμένουμε σημαντική αλλαγή στο καιρικό σκηνικό της Αττικής, με αρκετές νεφώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τοπικές λασποβροχές δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα από το μεσημέρι και μετά, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις, κατά βάση ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3 με 4 Μποφόρ.

Άστατο θα παραμένει το σκηνικό του καιρού και αύριο Παρασκευή, ενώ σταδιακή βελτίωση περιμένουμε από το Σάββατο.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)