Το πρώτο κύμα έντονης ζέστης του φετινού καλοκαιριού φέρνει θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς - Όλες οι εξελίξεις

0

 


     Με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς κελσίου αλλά και πολλή ηλιοφάνεια θα κλείσει η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου για την Αττική, με το πρώτο κύμα έντονης ζέστης του φετινού καλοκαιριού να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως θα εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό τις επόμενες ώρες και ημέρες. Σήμερα Παρασκευή, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό σε ολόκληρη την Αττική με μικρή πιθανότητα ανάπτυξης τοπικών αραιών νεφώσεων στα βόρεια του νομού κατά τις απογευματινές ώρες. Η άνοδος της θερμοκρασίας θα κορυφωθεί, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να αγγίζει τους 36-37 βαθμούς κελσίου (δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και 38άρια). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

   Το Σαββατοκύριακο, περιμένουμε το σκηνικό του καιρού να είναι παρόμοιο με αυτό των τελευταίων, αφού σε ολόκληρο το νομό θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια, ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμένουν σε υψηλά, καλά για την εποχή, επίπεδα, με τον υδράργυρο να βρίσκεται στους 34-36 βαθμούς κελσίου. Ενισχυμένοι φαίνεται πως θα παρουσιάζονται οι βόρειας διεύθυνσης άνεμοι τουλάχιστον το Σάββατο, κάτι που σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

    Η νέα εβδομάδα φαίνεται να ξεκινάει με καλοκαιρία και περεταίρω άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε σιγά σιγά το πρώτο σημαντικό κύμα καύσωνα της χώρας.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)