Αποχωρεί η κακοκαιρία από τη χώρα μας μετά από ισχυρές καταιγίδες και... χιονοπτώσεις - Λίγες τοπικές βροχές περιμένουμε αύριο Κυριακή

0

 

Αποχωρεί σταδιακά μετά από σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο η κακοκαιρία που επηρέασε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας με βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα Βόρεια ορεινά. 

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα, πτώσεις δέντρων, χιονοστρώσεις σε αρκετά ορεινά χωριά της Βόρειας χώρας, ενώ η πτώση του υδραργύρου ήταν θεαματική, ρίχνοντας τις μέγιστες τιμές κατά 7 - 10 βαθμούς Κελσίου.

Παρακάτω, δημοσίευση του meteo.gr, παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος βροχής για σήμερα Σάββατο, με τα περισσότερα mm να εντοπίζονται στη Σκόπελο.

Ο καιρός από το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα Ανατολικά νησιώτικά τμήματα όπου μέχρι και πριν από λίγη ώρα έδιναν τοπικά φαινόμενα ασθενούς έως και μέτριας έντασης.

Η πορεία του καιρού αύριο Κυριακή:
Μετά την πρόσκαιρη αυτή βελτίωση, περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας από τα Βορειοδυτικά με την διαταραχή αυτή να προκαλεί βροχές και καταιγίδες, λίγο πιο ήπιου χαρακτήρα, αρχικά στην Ήπειρο και την Κέρκυρα και ύστερα από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν επίσης στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας περίπου πάνω από τα 1800-2000 μέτρα, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα Νότια και Ανατολικά.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε Νότιους και θα πνέουν 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι αρχικά ΝΔ έως 6 Μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε ΒΔ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, θα αγγίξει στα Βόρεια τους 16 με 17°C, στα Κεντρικά τους 18 με 19 και στα Νότια τους 20 με 22 και τοπικά τους 23 βαθμούς. 




Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Κυριακή το σκηνικό του καιρού στην Αττική περιμένουμε να παραμείνει βελτιωμένο με λίγες -παροδικά αυξημένες- νεφώσεις και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί και από το απόγευμα νότιοι - νοτιοδυτικοί, θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 6 Μποφόρ.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)