Εξαιρετικά έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης ''έβαψε πορτοκαλί'' τον ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα - ''Κοκκίνησε'' το λεκανοπέδιο της Αττικής (Εικόνες)

0


Μία μοναδική και ταυτόχρονα απόκοσμη εικόνα συνάντησαν οι κάτοικοι της χώρας μας σήμερα Τρίτη στον ουρανό, καθώς η εξαιρετικά έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης που προβλεπόταν μετέτρεψε τον ουρανό σε πολλές περιοχές σε έναν πορτοκαλί θόλο.

Η ατμόσφαιρα αν και αποπνικτική τράβηξε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων βουλιάζοντας τα social media με εκατοντάδες ιδιαίτερες εικόνες.



Καλαμάτα από Φίλιππος Μαρκολέφας

Πορτοκαλί βάφτηκε για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια ο ουρανός και στη περιοχή της Αττικής, με τις εικόνες να είναι στη κυριολεξία αποκαλυπτικές.



Άλιμος από Αργύρης Μπότσης



Ζωγράφου από @vlastouuu


Ιερά Οδός - Ύψος Βοτανικού

Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο στη χώρα, με μόνο κάποιες τοπικές βροχές να απασχολούν τις πρωινές ώρες τα Δυτικά και τα Βόρεια με σύντομη εξασθένηση. Στα υπόλοιπα τμήματα θα επικρατεί κυρίως ηλιοφάνεια με την Αφρικανική σκόνη να παραμένει σε υψηλά επίπεδα στην ατμόσφαιρα μέχρι και το απόγευμα οπότε και θα αρχίσει να εκτοπίζεται προς τα ανατολικά εξαιτίας της αλλαγής της φοράς των ανέμων σε δυτικούς. Από την άλλη, την Πέμπτη περιμένουμε μικρή επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα στα Δυτικά και τα Βόρεια με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι θα σταματήσουν και με πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. ενώ υποχώρηση της σκόνης θα υπάρξει επίσης προς τα Ανατολικά, με τους ανέμους να πνέουν Δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί ρίχνοντας τον υδράργυρο σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)