Πνίγεται στη σκόνη η χώρα σήμερα Τετάρτη - Πολικός αεροχείμαρρος την εκτοπίζει και ρίχνει τη θερμοκρασία

0

 


Με σκόνη, λασποβροχές αλλά και μικρή πτώση ξεκίνησε η Τετάρτη για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Σύμφωνα με όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία όμως, η υψηλή μεταφορά σκόνης των τελευταίων ωρών δεν αναμένεται να διαρκέσει για πολύ, αφού ένας «πολικός αεροχείμαρρος» περιμένουμε να διώξει τις επόμενες ώρες το σύνολο της σκόνης προς τα ανατολικά, καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα, αλλά ρίχνοντας παράλληλα και τη θερμοκρασία κατά 5 με 6 έως και 10 βαθμούς Κελσίου!

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης τοπικές λασποβροχές δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές κυρίως στη Δυτική και Βόρεια χώρα, ενώ η σκόνη από αργά το βράδυ θα έχει μετατοπιστεί ανατολικότερα.







Αύριο Πέμπτη τώρα, στα Δυτικά, τα Βόρεια και την Ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες που από τις πρωινές ώρες θα δώσουν τοπικές βροχές στην Δυτική Πελοπόννησο, την Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Νότια.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Δυτικοί 3 με 5 και στο Νότιο πέλαγος 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ίδιας διεύθυνσης δεν θα ξεπερνούν τα 5 Μποφόρ περιορίζοντας έτσι την Αφρικανική σκόνη στα Ανατολικά.
Η θερμοκρασία, θα παρουσιάσει μικρή περεταίρω πτώση και θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 04 έως 20°C, στα Κεντρικά από 06 έως 23 και στα Νότια από 08 έως 24 και τοπικά 25 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 17 με 19 βαθμούς, ενώ νοτιότερα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 με 22°C.

Από την Παρασκευή το απόγευμα, περιμένουμε περεταίρω επιδείνωση του καιρού με το σκηνικό να γίνεται χειμωνιάτικο, αφού ένα πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας, με βαρομετρικό χαμηλό από τα Δυτικά να φέρνει ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βορειοδυτικής χώρας. Σημαντικό επίσης χαρακτηριστικό θα είναι η αξιοσημείωτη πτώση θερμοκρασίας κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι από Δ-ΝΔ διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά ακόμη και τα 7 Μποφόρ στα Νότια. 

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)