Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και τη σκόνη έρχεται πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια στα ορεινά - Όλα τα τελευταία στοιχεία

1

 


Μετά από μία άκρως ζεστή για την εποχή περίοδο, ο καιρός φαίνεται πως τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας θα αλλάξει πρόσωπο, αφού θα εκδηλωθούν αρχικά λασποβροχές και καταιγίδες και στη συνέχεια θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 17/04/2024:  
Από τις πρωινές ώρες περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στα Νησιά του Ιονίου, την Δυτική Στερεά και την Ήπειρο, οι οποίες αργότερα προς το μεσημέρι θα επηρεάσουν, με μικρότερη βέβαια ένταση, και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπως τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ και τη Θράκη. Στα υπόλοιπα τμήματα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες που θα δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου το μεσημέρι, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στην Κρήτη θα υπάρχουν αρχικά αραιές νεφώσεις που αργότερα θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με ισχυρή έως θυελλώδης ένταση 5 με 6 και τοπικά οι ριπές έως 7 Μποφόρ ευνοώντας και τη μεταφορά υψηλών συγκεντρώσεων Αφρικανικής σκόνης, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε Δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία, θα παρουσιάσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 7 έως 23°C, στα Κεντρικά από 9 έως 24 και στα Νότια από 10 έως 26 και τοπικά 27 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 19 με 21 βαθμούς, ενώ νοτιότερα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα αγγίξει τους 23 με 25°C.




Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Τετάρτη στην Αττική περιμένουμε νωρίς τα ξημερώματα πιθανές λασποβροχές στα δυτικά και τα νότια του νομού, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι νότιοι - νοτιοανατολικοί, θα πνέουν  με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4 με 5 Μποφόρ. Η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι αυξημένη μέχρι και το μεσημέρι.


Για Πέμπτη 18/04/2024:
Στα Δυτικά, τα Βόρεια και την Ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες που από τις πρωινές ώρες θα δώσουν τοπικές βροχές στην Δυτική Πελοπόννησο, την Δυτική Στερεά, την Ήπειρο και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Νότια.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Δυτικοί 3 με 5 και στο Νότιο πέλαγος 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ίδιας διεύθυνσης δεν θα ξεπερνούν τα 5 Μποφόρ περιορίζοντας έτσι την Αφρικανική σκόνη στα Ανατολικά.
Η θερμοκρασία, θα παρουσιάσει μικρή περεταίρω πτώση και θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 04 έως 20°C, στα Κεντρικά από 06 έως 23 και στα Νότια από 08 έως 24 και τοπικά 25 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 17 με 19 βαθμούς, ενώ νοτιότερα στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 με 22°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Πέμπτη το σκηνικό του καιρού στην Αττική περιμένουμε να παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως αργά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι δυτικοί - νοτιοδυτικοί, θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 6 Μποφόρ.

Από την Παρασκευή το απόγευμα, περιμένουμε επιδείνωση του καιρού με το σκηνικό να γίνεται χειμωνιάτικο, αφού ένα πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας με βαρομετρικό χαμηλό από τα Δυτικά να φέρνει ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα στα ορεινά της Βορειοδυτικής χώρας. Σημαντικό επίσης χαρακτηριστικό θα είναι η αξιοσημείωτη πτώση θερμοκρασίας κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι από Δ-ΝΔ διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά ακόμη και τα 7 Μποφόρ στα Νότια. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων. 


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου