Με βροχές και καταιγίδες υποδεχτήκαμε τον Μάρτιο - Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες

1

 

Με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας ξεκίνησε ο νέος μήνας στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός τις επόμενες ώρες αναμένεται να παραμείνει άστατος, με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται ανατολικότερα.

Πιο αναλυτικά,

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οι βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται πλέον έντονες στην Ανατολική Μακεδονία, την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), καθώς σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και από το βράδυ στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία σήμερα σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες, στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 7 έως 16 με 17°C, ενώ στα Νότια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 15 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς, ενώ στου Αιγαίου θα αγγίξει τους 16 με 17 και νοτιότερα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19°C.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αντιθέτως θα πνέουν ΝΑ 5 με 7 και στα ΝΑ 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ, ευνοώντας μάλιστα οι συνθήκες και τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Στο Ιόνιο θα πνέουν ήπιοι.




Για τη περιοχή της Αττικής: 
Στην Αττική τις επόμενες ώρες το καιρικό σκηνικό αναμένεται να είναι άστατο μέχρι και το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα, οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται τα όποια φαινόμενα να είναι και ισχυρά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, δεν θα ξεπερνάει τοπικά στο λεκανοπέδιο τους 10-13 βαθμούς Κελσίου, ενώ ανατολικοί - νοτιοανατολικοί θα πνέουν οι άνεμοι, 4-6 Μποφόρ. *Η αυξημένη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα θα μετατρέπει τις βροχές σε λασποβροχές.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου