Νέα κακοκαιρία «express» φέρνει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας - Πότε και τι περιμένουμε στην Αττική (Αναλυτική πρόγνωση)

1

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο με βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, η νέα εβδομάδα αναμένεται να φέρει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, που αν και «express», σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα μας επηρεάσει σημαντικά, με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, 
Για αύριο Δευτέρα (04-03-2024):
Αύριο Δευτέρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από το απόγευμα στα δυτικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Αργά τo βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν καθώς θα μετακινούνται προς τα ανατολικότερα τμήματα της χώρας. Τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, όποτε οι όποιες βροχοπτώσεις θα μετατρέπονται σε λασποβροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως και 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.



Για την περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική αύριο Δευτέρα ο καιρός περιμένουμε να είναι αρχικά βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις περιμένουμε να πυκνώσουν, ενώ αργά το βράδυ (κοντά στα μεσάνυχτα) θα σημειωθούν τοπικές βροχές αλλά και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ νότιοι - νοτιοανατολικοί θα πνέουν οι άνεμοι, με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 4 με 5 Μποφόρ.

Για τη Τρίτη (05-03-2024)

Τη Τρίτη, στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα περιμένουμε νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι νότιοι έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, αφού θα φτάνει στα βόρεια και τα δυτικά τους 14 με 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.



Για την περιοχή της Αττικής:
Τη Τρίτη, νωρίς τα ξημερώματα δεν αποκλείεται τοπικά στο νομό να εκδηλώνονται μέτριας έντασης φαινόμενα. Από τις πρωινές ώρες, ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική βελτίωση με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες, τοπικά αυξημένες, νεφώσεις. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι δυτικοί - νοτιοδυτικοί, θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 4 με 5 Μποφόρ.

Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες φαίνεται πως θα εξελιχθεί ο καιρός στη χώρα μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της εβδομάδας.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου