Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Σταδιακή υποχώρηση της σκόνης - Συνεχίζονται τα μεσημβρινά φαινόμενα

1

 

  Με αφρικανική σκόνη, αρκετά υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τοπικά φαινόμενα ξεκίνησε η εβδομάδα για την Αττική, με τον συγκεκριμένο είδος καιρού να θεωρείται βασικό χαρακτηριστικό της άνοιξης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο να δούμε ποια αναμένεται να είναι η εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες, αφού όλα δείχνουν πως η σκόνη αποχωρεί αλλά τα τοπικά φαινόμενα και οι υψηλές θερμοκρασίες παραμένουν.

Πιο αναλυτικά,

  Αύριο Τετάρτη, η μέρα φαίνεται να ξεκινάει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις για το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Οι όποιες νεφώσεις ωστόσο, δεν αποκλείεται κατά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες να αρχίσουν σταδιακά να πυκνώνουν, με κάποιες πιθανότητες εκδήλωσης τοπικών, ασθενών κατά βάση, φαινομένων από τα δυτικά προς τα ανατολικά (μικρή πιθανότητα εκδήλωσης σύντομης μπόρας στα ορεινά - ημιορεινά τμήματα). Τα φαινόμενα δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη διάρκεια, με τον ουρανό από αργά το απόγευμα να αρχίζει σταδιακά να καθαρίζει. Σε παρόμοια επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία στο νομό, με τις μέγιστες τιμές εντός του λεκανοπεδίου να αγγίζουν τοπικά τους 25-26 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις,  με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ τοπικά. *Μειωμένη θα εντοπίζεται η αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα από νωρίς το πρωί και μετά.

 Τη Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού δεν περιμένουμε να αλλάζει ιδιαίτερα, με τον ήλιο να παρουσιάζεται για μεγαλύτερα διαστήματα στον Αττικό ουρανό και πιθανότητες για κάποια ασθενή, κατά βάση, τοπικά φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους κατά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία, στα ίδια επίπεδα, αναμένεται να φτάνει τοπικά τους 25-26 βαθμούς κελσίου, ενώ οι μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ.

   Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες φαίνεται να φτάνουμε μέχρι και το Σάββατο, με τη τελευταία ημέρα της εβδομάδας (μέρα εθνικών εκλογών) να περιμένουμε εκ νέου επιστροφή της σκόνης και πιθανότητα για πιο γενικευμένα φαινόμενα.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε για τις πάντοτε έγκυρες και έγκαιρες προγνώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου