Χιονοκάλυψη Ελλάδα: 4η πιο εκτεταμένη χιονοκάλυψη στη χώρα μας για αυτή την περίοδο του έτους από το 2005

0


Μια σημαντική και συγχρόνως αισιόδοξη ανάρτηση αναρτήθηκε από το Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr) την χθεσινή ημέρα, αναφορικά με τα ποσοστά χιονοκάλυψης στη χώρα μας για τις 22/01/2024.


Σύμφωνα με το meteo.gr, ''τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στη χώρα μας στις 22/01 δείχνουν ότι περίπου το 21% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτονται με χιόνι, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό χιονοκάλυψης ξεπέρασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2023 για το τρίτο 10ήμερο του Ιανουαρίου. Πρόκειται για την 4η πιο εκτεταμένη χιονοκάλυψη για αυτή την περίοδο του έτους, από το 2005.''


> Το παρακάτω γράφημα δείχνει αριστερά την κατανομή της χιονοκάλυψης με λευκό χρώμα και δεξιά παρουσιάζεται η χρονοσειρά των δορυφορικών καταγραφών τον φετινό χειμώνα (κόκκινη διακεκομμένη γραμμή) και οι αντίστοιχες μέσες ημερήσιες τιμές (λευκή γραμμή) που υπολογίστηκαν από τα δεδομένα της περιόδου 2004-2023.

Η συγκεκριμένη εικόνα ίσως αποτελεί την μόνη -μέχρι στιγμής- αισιόδοξη είδηση του φετινού χειμώνα για τη χώρα μας, καθώς έως και σήμερα το κρύο και ο υετός είναι είδος προς εξαφάνιση για το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.


Πηγή: meteo.gr


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)