Σημαντικές εξελίξεις: Αξιόλογη ψυχρή εισβολή από την Κυριακή έως και τη Τρίτη - Πυκνές χιονοπτώσεις έως και σε χαμηλά υψόμετρα

1

 


Σημαντικές αλλαγές φαίνεται πως έχουν προκύψει σε ότι έχει να κάνει με την επερχόμενη κακοκαιρία που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τη Κυριακή έως και τη Τρίτη, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τοπικά ισχυρές χιονομπόρες ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. 

Πιο αναλυτικά, ψυχρές αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά, φαίνεται να επηρεάζουν τη χώρα μας από το απόγευμα της Κυριακής έως και το βράδυ της Τρίτης, με βασικά χαρακτηριστικά τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, τους τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, καθώς επίσης και τις κατά περιόδους ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.




Συγκεκριμένα, η ψυχρή αυτή εισβολή, θα επηρεάσει με πτώση της θερμοκρασίας το σύνολο της χώρας, ωστόσο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα αν. προσήνεμα, σε περιοχές από τη Μαγνησία και νοτιότερα. Αξιόλογες χιονοπτώσεις αναμένεται να δούμε στην Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.





Στην Αττική, τη Κυριακή αρχικά φαίνεται να περιμένουμε τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Από τη Δευτέρα, οι χιονοπτώσεις σταδιακά ενδέχεται να κατεβούν αρκετά σε υψόμετρο, επηρεάζοντας τοπικά -σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία- ακόμα και περιοχές του λεκανοπεδίου με χαμηλότερο υψόμετρο.


Περισσότερες λεπτομέρειες για υψόμετρα και ποιοτικά χαρακτηριστικά, θα σας ενημερώσουμε με νεότερο δημοσίευμα.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου