Δεκέμβρης σαν να λέμε... Απρίλης: Παροδικές νεφώσεις και ήπιες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στην Αττική - Μεταβολή του καιρού τη νέα εβδομάδα - Ο καιρός στη χώρα

0

Με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες παροδικές νεφώσεις αλλά και θερμοκρασίες που άγγιζαν ακόμα και τους 22-23 βαθμούς Κελσίου μπήκαμε σήμερα, Παρασκευή, στο πρώτο μήνα της χειμερινής περιόδου στη χώρα μας, με όλα τα παραπάνω να μην θυμίζουν σε καμία περίπτωση χειμώνα, αλλά μέσα άνοιξης.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός στη χώρα μας τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η άνοιξη δείχνει να παραμένει, με σύντομη όμως ''ημερομηνία λήξης''.

> Αναλυτική πρόγνωση για την Αττική, με τον Δημήτρη Ντόβα:

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023
Αύριο Σάββατο, ο καιρός στο νομό αναμένεται να χαρακτηρίζεται από λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες (από το μεσημέρι κυρίως και μετά), καθώς και από τοπικά διαστήματα με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε ήπια και παρόμοια με αυτά των τελευταίων ημερών, επίπεδα, αναμένεται να φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 20-22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι, νότιας - νοτιοδυτικής διεύθυνσης, άνεμοι, αναμένεται να πνέουν ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
Τη Κυριακή, το σκηνικό του καιρού στην Αττική αναμένεται να είναι παρόμοιο με αυτό του Σαββάτου, με αρκετές νεφώσεις, αλλά και τοπικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία και αυτή σε ήπια και παρόμοια με αυτά του Σαββάτου, επίπεδα, αναμένεται να φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 20-21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι, νότιας διεύθυνσης, άνεμοι, αναμένεται να πνέουν ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.

Μπορεί λοιπόν το Σαββατοκύριακο να κυλήσει σε ρυθμούς άνοιξης, όμως σύμφωνα με όλα τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, ο καιρός της νέας εβδομάδας αναμένεται να διαφέρει σημαντικά, με πιθανά ισχυρά φαινόμενα αλλά και πτώση της θερμοκρασίας από τις πρώτες της, κιόλας, ημέρες.

*Τόσο το Σάββατο όσο και τη Κυριακή αναμένεται μέση μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στο νομό.

> Η πανελλαδική πρόγνωση καιρού από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Λίγες βροχές στα Δυτικά και Βόρεια
2)Ισχυροί Νότιοι άνεμοι
3)Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Με καλές καιρικές συνθήκες μπήκε ο τελευταίος μήνας του 2023 και έτσι θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα, αφού αυτό που θα χαρακτηρίζει τον καιρό του Σαββατοκύριακου θα είναι η ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα Δυτικά και Βόρεια κυρίως την Κυριακή, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι Νότιοι άνεμοι που θα κυριαρχούν στα πελάγη μας.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 02/12/2023:
Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα μας, ενώ στα Δυτικά και τα Βόρεια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, οποίες ίσως δώσουν μόνο λίγες τοπικές ασθενείς βροχές τις πρωινές και τις βραδινές ώρες με μικρή διάρκεια στην Ήπειρο και τη Θράκη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ, ενώ οι ριπές ίσως αγγίξουν το πρωί ακόμη και τα 9 Μποφόρ στο ΒΑ πέλαγος. Στο Ιόνιο θα πνέουν επίσης από Νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ γενικά οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν και τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από 6 έως 21°C, στα Κεντρικά από 7 έως 22°C και στα Νότια από 11 έως 23°C. Στα νησιά του Αιγαίου του Ιονίου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 20 με 21 βαθμούς.

Για Κυριακή 03/12/2023:
Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται την Κυριακή αρχικά στα Δυτικά, οι οποίες ίσως δώσουν τοπικές βροχές με διαστήματα ηλιοφάνειας στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και την Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο μέχρι αργά το μεσημέρι. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και στα Βόρεια βροχοπτώσεις και μάλιστα στη Θεσσαλία και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ενώ από το βράδυ ίσως και σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν γενικά αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι από Νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα ΒΑ 8 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σταδιακά σε Βόρειους πνέοντας 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Βόρεια και θα κυμανθεί περίπου από 4 έως 20°C, ενώ στα Κεντρικά και τα Νότια ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 22 και τοπικά τους 23°C. Στα νησιά του Αιγαίου το θερμόμετρο θα φτάσει έως 20 με 21 βαθμούς και στου Ιονίου τους 18 με 19°C.

Μπαίνοντας τώρα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, ο καιρός θα αλλάξει χαρακτήρα, αφού βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το πρωί της Δευτέρας στην Θράκη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο και αργότερα και στην υπόλοιπη Κεντρική και Νότια ηπειρωτική χώρα με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στα Ανατολικά προσήνεμα. Χιόνια επίσης θα πέσουν στις ορεινές περιοχές, ενώ εξαίρεση γενικά θα αποτελεί το Δυτικό τμήμα, αφού εκεί θα υπάρχουν μόνο λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα στραφούν και στο Αιγαίο σε Β-ΒΑ έως 7 Μποφόρ ρίχνοντας έτσι αισθητά και στην υπόλοιπη χώρα το τον υδράργυρο, αφού στα Βόρεια δεν θα ξεπερνάει τους 12°C, στα Κεντρικά τους 14 με 15 βαθμούς και στα Νότια τους 18. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες...για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Τζανακάκης Μιχαήλ

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)