Σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού τη νέα εβδομάδα - Έρχονται 3 διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

0
Σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού φαίνεται πως θέλουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τη νέα εβδομάδα, με τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας να επηρεάζουν το σύνολο της χώρας, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται να επισκέπτεται τη χώρα μας από τις αμέσως επόμενες ώρες, με τα φαινόμενα να ξεκινούν από τα βορειοανατολικά και με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει σταδιακή πτώση.





Όπως μπορείτε να δείτε στους παραπάνω προγνωστικούς χάρτες υετού από το Αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο GFS, τα πρώτα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινούν από νωρίς το ξημέρωμα της Δευτέρας (01.00 – 04.00), με πιθανότητα για χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. Το συγκεκριμένο κύμα, φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο περιοχές στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας, με βροχές και πιθανές καταιγίδες μέτριας έντασης να εντοπίζονται επίσης στην Στερεά, στη Πελοπόννησο αλλά και στην Εύβοια.




Για τη περιοχή της Αττικής, κατά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, φαίνεται πως περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και πιθανές καταιγίδες από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά. Θερμοκρασιακά, αναμένονται μέγιστες τιμές κοντά στους 15-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι, βόρειας διεύθυνσης, άνεμοι, δεν αποκλείεται να αγγίζουν τοπικά ακόμα και τα 5-6 Μποφόρ.


ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ βελτίωση φαίνεται πως περιμένουμε να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα την Τρίτη, με τα όποια φαινόμενα μέχρι και το μεσημέρι να εντοπίζονται κυρίως Δυτική και στη νότια νησιωτική χώρα, ενώ νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ.



Με δύο ακόμα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας αναμένεται να κυλήσει η εβδομάδα μέχρι και τα τέλη της, με αρκετές βροχές αλλά και πιθανές ισχυρές καταιγίδες.

Αναλυτικό δελτίο καιρού το απόγευμα...


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)