Ορατό και πάλι το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα - Που και πότε αναμένεται να ''φωτιστεί'' ο ουρανός

2

 

Ισχυρή ηλιακή έκλαμψη, σύμφωνα με το ΝΟΑΑ /Space Weather Prediction Center, αναμένεται να δημιουργήσει στη Γη γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G3 το ξημέρωμα της 1ης Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα το Βόρειο Σέλας να γίνεται ορατό σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και τις Ηνωμένες πολιτείες!

Πιο αναλυτικά, η εκτίναξη πλάσματος που παρατηρήθηκε στην επιφάνεια του Ήλιου τη Τρίτη 28 Νοεμβρίου, αναμένεται να δημιουργήσει μία ισχυρή και σπάνια γεωμαγνητική καταιγίδα, κατηγορίας G3, στον πλανήτη μας, με ορατό το Βόρειο Σέλας σε πολύ μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στο σύνολο σχεδόν της Ευρώπης.


Σύμφωνα με στοιχεία επιστημόνων, μερικές από τις μεγαλύτερες γεωμαγνητικές καταιγίδες προκλήθηκαν από, όμοιας έντασης, εκτοξεύσεις πλάσματος, ενώ υπενθυμίζεται επίσης, πως το Βόρειο Σέλας είχε γίνει και πάλι ορατό στον Ελληνικό ουρανό πριν από σχεδόν ένα μήνα, με τους κατοίκους της Βόρειας χώρας να έρχονται αντιμέτωποι με ένα μοναδικό υπερθέαμα.



Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

  1. Το Βόρειο Σέλας έγινε τελικά ορατό σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας!! Ευχαριστούμε που μας ενημερώσατε και το είδαμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου