Βελτιωμένος ο καιρός μέχρι και την Παρασκευή - Παραμονεύει η πρώτη ψυχρή εισβολή - Αναλυτική πρόγνωση για την Αττική και την υπόλοιπη χώρα

0

Μετά από ένα σχετικά ψυχρό αλλά και βροχερό πρωινό τη Δευτέρα στην Αττική, ο καιρός σήμερα Τρίτη ήρθε να μας θυμίσει και πάλι την άνοιξη, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί και τις θερμοκρασίες να επιστρέφουν ξανά στους 23-24 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο φαίνεται, τώρα, να παραμένει το σκηνικό του καιρού μέχρι και τα τέλη αυτής της εβδομάδας, με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία ωστόσο να θέλουν τη πρώτη ψυχρή εισβολή του φετινού χειμώνα να μας επισκέπτεται μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, φέρνοντας μαζί της σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας χώρας.

Αναλυτικά ο καιρός για την περιοχή της Αττικής:

Τετάρτη (15/11/2023)
Αύριο Τετάρτη, ο καιρός στην Αττική αναμένεται βελτιωμένος για το σύνολο του νομού, με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις μέχρι και νωρίς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε ήπια επίπεδα, φαίνεται πως θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 22-24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι, βόρειας - βορειοδυτικής διεύθυνσης, άνεμοι, δεν θα ξεπερνούν τοπικά σε ένταση τα 3-5 Μποφόρ.

Πέμπτη (16/11/2023)
Με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες παροδικές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες φαίνεται πως θα κυλήσει το σκηνικό του καιρού τη Πέμπτη στο νομό, με τις θερμοκρασίες ωστόσο να παρουσιάζουν σταδιακή υποχώρηση, αφού ο υδράργυρος τοπικά εντός του λεκανοπεδίου δεν θα ξεπερνάει τους 19-21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, τοπικά ενισχυμένοι, έντασης που ενδεχομένως να αγγίζει τοπικά ακόμα και τα 6-7 Μποφόρ.

Με αρκετές νεφώσεις, μείωση στην ένταση των ανέμων αλλά και περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να περάσουμε τη Παρασκευή, ενώ όπως προαναφέραμε, σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία, το Σαββατοκύριακο φαίνεται να χαρακτηρίζεται ''χειμωνιάτικο'', με τη πρώτη ψυχρή εισβολή του φετινού χειμώνα να επισκέπτεται τη χώρα μας, φέρνοντας μαζί της σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τοπικά φαινόμενα.

Επιμέλεια πανελλαδικής πρόγνωσης: Δημήτρης Ντόβας

> Η πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις
2)Μέτριας έντασης άνεμοι
3)Μικρή άνοδο του υδραργύρου αύριο-Πτώση από Πέμπτη

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, με λίγες παροδικές νεφώσεις πιο πυκνές στα Δυτικά και Βόρεια, οι οποίες ίσως δώσουν αύριο τοπικά ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι στο Ιόνιο και μέτριοi έως ισχυροί στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα Κεντρικά και Νότια, αλλά πτώση πάλι από την Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 15/11/2023:
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ παροδικές νεφώσεις θα υπάρξουν προς το απόγευμα κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής έντασης και διάρκειας. Στα υπόλοιπα θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις κυρίως στα Νοτιοανατολικά, ενώ η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά  τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Νότιοι 5 με 6 Μποφόρ, ενώ στο Νότιο πέλαγος θα πνέουν Δυτικοί έως και 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε άνοδο στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, θα κυμανθεί από 13 έως 24°C στα Νότια, από 11 έως 26°C στα Κεντρικά, ενώ στα Βόρεια από 09 έως 20°C. Στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, καθώς στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει του 22 με 23 βαθμούς.

Για Πέμπτη 16/11/2023:
Τοπικές ασθενείς βροχές με διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπονται για την Πέμπτη στην Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία, την Χαλκιδική, τις Σποράδες, τα Ανατολικά προσήνεμα και την Κρήτη, ενώ πιθανότητα υπάρχει και για μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις στα Δυτικά, καθώς επίσης τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε Βοριάδες πνέοντας ισχυροί 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα Βόρεια, όπου θα κυμανθεί από 06 έως 18°C, στα Κεντρικά από 08 έως 22°C και στα Νότια από 13 έως 25°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς.

Την Παρασκευή γενικά αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αρχικά στα Κεντρικά και Βόρεια με πιθανότητα τοπικά ασθενών βροχών, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να πυκνώνουν και Νοτιότερα δίνοντας τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Από το βράδυ όμως εκ νέου επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα Βορειοδυτικά με έντονες βροχές και καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται και η πρώτη ψυχρή εισβολή στη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις ερχόμενες ημέρες…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)