Νύχτα κακοκαιρίας με βροχές ακόμα και στην Αττική - Πως θα κυλήσει ο καιρός στη χώρα μας τη νέα εβδομάδα

0



Με νεφώσεις, νοτιάδες αλλά και τοπικά φαινόμενα πέρασε το Σαββατοκύριακο για την Αττική, με το φθινόπωρο να έχει αρχίσει σιγά σιγά να αχνοφαίνεται αν και αργοπορημένα. Η τελευταία κακοκαιρία μπορεί να έδωσε μόνο κάποιες σποραδικές καταιγίδες, όμως τίποτα δεν φαίνεται να έχει τελειώσει ακόμα, με σοβαρές υποψηφιότητες για ένα νέο κύμα βροχοπτώσεων στο λεκανοπέδιο να θέτει το ξημέρωμα της Δευτέρας. 

Αναλυτικά ο καιρός για τη περιοχή της Αττικής:

Δευτέρα (13/11/2023)
Νωρίς τα ξημερώματα έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν ένα πιθανό πέρασμα βροχοπτώσεων από το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Πιο πολλές πιθανότητες για τοπικά πιο ισχυρά φαινόμενα έχουν οι περιοχές στα ανατολικά και βόρεια , κυρίως, τμήματα του νομού. Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, τώρα, ο καιρός φαίνεται να έχει παρουσιάσει βελτίωση, με λίγες παροδικές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Περαιτέρω βελτίωση φαίνεται να περιμένουμε από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 22-24 βαθμούς Κελσίου, ενώ από Δυτικές και Βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι, έντασης που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 2-4 Μποφόρ.

Τρίτη (14/11/2023)
Τη Τρίτη ο καιρός στην Αττική αναμένεται να είναι αισθητά βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 21-23 βαθμούς Κελσίου, ενώ από Δυτικές και Νότιες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι, έντασης που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 2-4 Μποφόρ.

Με γενικά βελτιωμένο καιρό φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα της εβδομάδας, με όλα τα στοιχεία ωστόσο να θέλουν νέα σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Επιμέλεια πρόγνωσης Αττικής: Δημήτρης Ντόβας

> Πανελλαδική πρόγνωση καιρού από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Bροχές και καταιγίδες Κεντρικά και Νότια τη Δευτέρα
2)Ισχυροί άνεμοι
3)Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει τη χώρα μας από σήμερα το μεσημέρι με βροχές και προς το βράδυ και καταιγίδες αρχικά στα Δυτικά, ενώ προς τα ξημερώματα της νέας εβδομάδας θα επεκταθούν με μεγαλύτερη ένταση και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με εξασθένηση από το βράδυ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα Δυτικά, Νότια και Ανατολικά, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τα πρώτα χιόνια στα βουνά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα πελάγη μας και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα 13/11/2023:
Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός τις πρωινές ώρες με έντονες καταιγίδες συνοδευόμενες από μεγάλη κεραυνική συχνότητα στη Δυτική Ελλάδα και μάλιστα στα νησιά του Ιονίου, στα Δυτικά παράκτια της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας, στην Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, καθώς επίσης και στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Δυτική Κρήτη, αλλά με μικρότερη ένταση. Στην Θράκη, την Θεσσαλία, την υπόλοιπη Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα(συμπεριλαμβανομένη και η Αττική), τις Σποράδες, την Εύβοια και την υπόλοιπη Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές μέτριας έντασης με σταδιακή εξασθένηση προς τις μεσημεριανές ώρες. Παράλληλα οι καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες θα ενταθούν με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων και υδροσιφώνων, ενώ προχωρώντας προς τις απογευματινές ώρες θα μετακινηθούν Νοτιοανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα Δωδεκάνησα και την Ανατολική Κρήτη όπου και θα περιοριστούν έως το βράδυ. Στην Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά ΝΔ 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ στο Νότιο πέλαγος και μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ στο υπόλοιπο, ενώ αργότερα θα στραφούν σε Βόρειους χωρίς να ξεπερνούν τα 5 με 6  Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ εντάσεως 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, στα Βόρεια θα κυμανθεί από 09 έως 20°C, στα Κεντρικά από 11 έως 22°C και στα Νότια από 13 έως 24°C. Στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, καθώς στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει του 21 με 22 βαθμούς.

Για Τρίτη 14/11/2023:
Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη σε όλη τη χώρα, αφού θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές αρχικά στα Δυτικά και Βόρεια και αργότερα και στα υπόλοιπα τμήματα. Περιορισμένη θα είναι επίσης η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, λόγω πιθανή ομίχλης.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο σε εξασθένηση, θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ και αργότερα προς το απόγευμα θα στραφούν σε Νότιους 3 με 4 Μποφόρ με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό πέλαγος που εκεί θα πνέουν ΒΔ εντάσεως 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν Δυτικοί ασθενείς 2 με 3 και τοπικά στα Νότια 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από 06 έως 20°C, στα Κεντρικά από 08 έως 24°C και στα Νότια από 11 έως 25°C. Στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, καθώς στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει του 21 με 22 βαθμούς.

Την Τετάρτη γενικά δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο από πλευράς φαινομένων παρά μόνο κάποιες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα Δυτικά και Βόρεια, οι οποίες ίσως δώσουν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι στα πελάγη, με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο που εκεί θα πνέουν Δυτικοί ισχυροί φτάνοντας τα 7 και τοπικά τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού. Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις ερχόμενες ημέρες…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)