Σε κλοιό καύσωνα η Αττική από αύριο Πέμπτη - Που αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος

0

 

   Με άνοδο στη θερμοκρασία αλλά και με πολλή ηλιοφάνεια ξεκίνησε η εβδομάδα για την Αττική, με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά ακόμα και τους 37 βαθμούς κελσίου. Παράλληλα, σε κλοιό καύσωνα αναμένεται να μπει η χώρα και συνεπώς η Αττική από αύριο, Πέμπτη, με τον υδράργυρο να παρουσιάζει σημαντική άνοδο φτάνοντας τοπικά μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας ακόμα και τους 41-43 βαθμούς κελσίου. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας πως θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για τον καύσωνα.

  Αύριο Πέμπτη, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό στο σύνολο του νομού. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 37 - 39 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις με πολύ ήπια ένταση, που δεν θα ξεπερνάει τα 2-3 μποφόρ. Αξίζει να τονίσουμε πως οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την έλλειψη ανέμου, θα ανεβάζουν πολύ τον δείκτη δυσφορίας.

   Τη Παρασκευή, περιμένουμε εξίσου γενικά αίθριο καιρό στο σύνολο του νομού. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 39 - 41 βαθμούς κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να βλέπουμε και τιμές κοντά στους 42-43 βαθμούς κελσίου.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις με πολύ ήπια ένταση, που δεν θα ξεπερνάει τα 2-3 μποφόρ. Αξίζει να τονίσουμε πως οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την έλλειψη ανέμου, θα ανεβάζουν πολύ τον δείκτη δυσφορίας.

  Παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, με τον καύσωνα να κορυφώνεται εντός του Σαββατοκύριακου και τον ήλιο να πρωταγωνιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο σύνολο του νομού. Ήπιοι θα πνέουν και οι άνεμοι, με αποτέλεσμα η αίσθηση της ζέστης να είναι έντονη. Τέλος αξίζει να πούμε πως οι υψηλές θερμοκρασίες, παρόλο που οι άνεμοι δεν θα πνέουν με ιδιαίτερη ένταση θα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)