Νεότερες εξελίξεις: Καμίνι η Αθήνα από τον καύσωνα - Οι δυσκολότερες ημέρες και ως που θα ανέβει τελικά ο υδράργυρος

0

 

    Την εμφάνισή του έκανε από σήμερα ο καύσωνας - ονόματι ''Κλέων'' - στην Αττική,  φέρνοντας σημαντική άνοδο στην θερμοκρασία, με τον υδράργυρο σε ορισμένες περιοχές να ξεπέρασε ακόμα και τους 40 βαθμούς. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο ο καιρός τις επόμενες δυο, κυρίως, ημέρες, μιας και όλα δείχνουν πως θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες του καύσωνα, με τις θερμοκρασιακές τιμές να εκτοξεύονται ακόμα και στους 41-43 βαθμούς κελσίου. Ας δούμε αναλυτικά τον καιρό για το επόμενο διήμερο.

    Αύριο Παρασκευή, ο καιρός στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος. Σε σημαντική άνοδο θα βρεθεί ο υδράργυρος σε ολόκληρο το νομό, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 40 -41 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις, με  ήπια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ. Αξίζει να σημειώσουμε πως σε παραθαλάσσιες περιοχές του νομού, καθώς και τοπικά εκτός του αστικού ιστού του λεκανοπεδίου, η θερμοκρασία θα βρίσκεται 3-4 βαθμούς κάτω από τη μέγιστη. Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, ενώ στην ατμόσφαιρα θα βρίσκεται και χαμηλή ποσότητα Αφρικανικής σκόνης.  * Το διάστημα 12.00-17.00, θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις καθώς και οι εξωτερικές χειρωνακτικές εργασίες.

   Το Σάββατο, ο καιρός στην Αττική αναμένεται να μην διαφέρει από αυτόν της Παρασκευής αφού προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος. Σε περεταίρω άνοδο θα βρεθεί ο υδράργυρος σε ολόκληρο το νομό,  με τη θερμοκρασία κορυφώνεται και να αγγίζει τοπικά ακόμα και τους 42 -43 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις, με  ήπια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ. Αξίζει να σημειώσουμε πως σε παραθαλάσσιες περιοχές του νομού, καθώς και τοπικά εκτός του αστικού ιστού του λεκανοπεδίου, η θερμοκρασία θα βρίσκεται 3-4 βαθμούς κάτω από τη μέγιστη. Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, ενώ στην ατμόσφαιρα θα βρίσκεται και μέση ποσότητα Αφρικανικής σκόνης.  * Το διάστημα 12.00-17.00, θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις καθώς και οι εξωτερικές χειρωνακτικές εργασίες.

   Σταδιακή αποκλιμάκωση του καύσωνα αναμένεται από τη Κυριακή και μετά, αφού παράλληλα με τη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται και ενίσχυση των βοριάδων (κάτι που καθιστά εξαιρετικά εύκολή την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς). Με θερμοκρασίες έντονης ζέστης και πολλή ηλιοφάνεια θα συνεχιστεί ο καιρός και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)