Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Άνοιξη ως το Σάββατο - Ψύχρα τη Κυριακή

0

 


   Με τον καιρό να φέρνει πιο πολύ σε έναν συνδυασμό άνοιξης και φθινοπώρου φαίνεται πως περνάνε οι πρώτες μέρες του Μαρτίου για την Αττική, με τον υδράργυρο να βρίσκεται καθημερινά κοντά στους 20 βαθμούς κελσίου και τον ήλιο να κυριαρχεί για το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας. Δεν λείπουν φυσικά οι τοπικές νεφώσεις, ενώ αρκετές ήταν και οι εκπλήξεις με  λασποβροχές χαμηλής, έως και μέτριας έντασης. Πάμε παρακάτω να δούμε ποια αναμένεται να είναι η εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες, αφού όλα δείχνουν πως το κλίμα θα είναι παρόμοιο μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα του μήνα.

  Αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, περιμένουμε λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλού πιο σύντομα και αλλού μεγαλύτερα. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, αναμένεται να φτάσει τοπικά μέχρι και τους 19-20 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ τοπικά.

  Το ΣΑΒΒΑΤΟ, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι παρόμοιο, με μια μικρή μεταβολή, η οποία δεν φαίνεται να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή για ολόκληρο το νομό. Η μέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να εμπνέουν τον κίνδυνο εκδήλωσης φαινομένων (ίσως λίγα τοπικά φαινόμενα νωρίς το πρωί). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 17-18 βαθμούς κελσίου τοπικά, ενώ ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι, οι οποίοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση κοντά στα 5-6 μποφόρ.

Τη ΚΥΡΙΑΚΗ τώρα, περιμένουμε μεταβολή του καιρού με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια κυρίως του νομού. Τους 14-15 βαθμούς κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης, ενώ 2-3 βαθμούς χαμηλότερα, θα βρίσκεται ο υδράργυρος στα υψηλότερα υψόμετρα. Βοριάδες πλέον οι άνεμοι, θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που θα αγγίζει τα 5-6 μποφόρ. 

Όπως φαίνεται λοιπόν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει μια μικρή χειμερινή αλλαγή τη Κυριακή, η οποία όμως μοιάζει να είναι πολύ σύντομη, αφού από Δευτέρα όλα δείχνουν, πως οι νοτιάδες θα επιστρέψουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει εκ νέου!

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)