O καιρός της εβδομάδας: Έρχεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες - Θα έχει από όλα η εβδομάδα

0

 

    Με νεφώσεις, βοριάδες και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε η εβδομάδα, με τον καιρό που ακολουθεί τις επόμενες ημέρες να φαίνεται πως θα έχει... απ' όλα, με αρκετές χειμωνιάτικες και φθινοπωρινές εκπλήξεις. Παρακάτω θα δούμε αναλυτική πρόγνωση για το διάστημα (14-3 / 19-3).

   Αύριο Τρίτη, περιμένουμε ο καιρός να είναι σχετικά βελτιωμένος για το μεγαλύτερο μέρος του νομού, με τον ήλιο να κυριαρχεί και λίγες νεφώσεις να κάνουν τοπικά την εμφάνισή τους. Η θερμοκρασία σε άνοδο, ενδέχεται να φτάνει στο κέντρο της πόλης τους 17-18 βαθμούς κελσίου (με αρκετά χαμηλή να είναι η θερμοκρασία νωρίς το πρωί), ενώ βοριάδες θα παραμένουν οι άνεμοι, τοπικά ισχυροί, με ένταση που δεν αποκλείεται να φτάνει ακόμα και τα 5-6 μποφόρ.

   Τη Τετάρτη, θα παρατηρήσουμε μια αισθητή μεταβολή στο σκηνικό του καιρού, με την ημέρα να ξεκινάει με λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες όμως βαθμιαία θα πυκνώνουν έως και αργά το μεσημέρι-νωρίς το απόγευμα που θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες μέχρι και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να μην ξεπερνάει τους 14-15 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες, με ένταση που τοπικά δεν αποκλείεται να φτάνει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

   Τη Πέμπτη, τώρα, φαίνεται να παραμένει η μεταβολή του καιρού, με νεφώσεις και τοπικά φαινόμενα για το μεγαλύτερο τμήμα της μέρας ενώ χαμηλή θα είναι και η θερμοκρασία, αφού δεν φαίνεται ο υδράργυρος να ξεπερνάει τους 12-13 βαθμούς κελσίου. Παράλληλα, επιστρέφουν οι βοριάδες στη πρωτεύουσα, με ένταση, που τοπικά μοιάζει να αγγίζει τα 5-6 μποφόρ. *Αξίζει να σημειώσουμε, πως ενδεχόμενο χιονόπτωσης υπάρχει για τη κορυφή της Πάρνηθας (1000μ.).

 Άστατος δείχνει να παραμένει ο καιρός μέχρι τουλάχιστον και το Σαββατοκύριακο.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)