⛅Ο καιρός της εβδομάδας: Άνοιξη με τοπικές εκπλήξεις

0

 

    Με ανοιξιάτικη διάθεση φαίνεται να μπήκε και αυτή η εβδομάδα του Μαρτίου, με τις θερμοκρασίες να φλερτάρουν και πάλι με τους 20 βαθμούς Κελσίου και τον ήλιο να πρωταγωνιστεί για το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Έχει τελειώσει ο χειμώνας; ή μάλλον, ήρθε ποτέ ο χειμώνας; 

    Η αληθινή απάντηση σε αυτή την ερώτηση, είναι πως ο χειμώνας φέτος επέλεξε να απουσιάζει επιδεικτικά για ολόκληρη τη χώρα και ας μην ακουστούμε υπερβολικοί αν πούμε πως παρόμοια κατάσταση αντιμετώπισε και μεγάλο τμήμα της Ευρώπης. Το μόνο θετικό ωστόσο, είναι πως η απουσία βροχοπτώσεων δεν παρέμεινε τόσο έντονη όσο και στο πρώτο μισό του χειμώνα, με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται. Πάμε σε αυτό το σημείο να δούμε αναλυτικά τον καιρό της εβδομάδας, καθώς όλα δείχνουν πως η άνοιξη θα παραμείνει, αν και με τοπικές μικρές εκπλήξεις.

Αναλυτικά,

Αύριο, ΤΡΙΤΗ, ο καιρός θα είναι γενικά νεφελώδης, με τοπικά διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλού μεγαλύτερα και αλλού μικρότερα. Από το απόγευμα όμως, οι νεφώσεις ενδέχεται να πυκνώσουν και σταδιακά να δώσουν κάποιες τοπικές βροχές και καταιγίδες (λασποβροχές) σε μεγάλο μέρος του νομού. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τοπικά τους 16-17 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά βάση από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση κοντά στα 4-5 μποφόρ τοπικά. * Μεταφορά σκόνης περιμένουμε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς όμως οι ποσότητες να είναι μεγάλες. 

Την ΤΕΤΑΡΤΗ, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα βελτιωμένος, με λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας για το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Κοντά στους 17 - 18 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης, ενώ νοτιάδες θα παραμένουν κατά κύριο λόγο οι άνεμοι, με ένταση που δεν φαίνεται να υπερβαίνει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

Την, ΠΕΜΠΤΗ, το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, με τον ήλιο να πρωταγωνιστεί στο μεγαλύτερο μέρος του νομού, για ολόκληρη σχεδόν τη μέρα. Δεν θα λείψουν φυσικά και οι τοπικές νεφώσεις, που ωστόσο, δεν φαίνεται να εμπνέουν καμιά ανησυχία για τοπικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, δεν αποκλείεται να αγγίξει στο κέντρο της Αθήνας ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Μεταβλητοί φαίνεται να είναι οι άνεμοι, με βοριάδες ως το μεσημέρι και νοτιάδες το απόγευμα και το βράδυ. Η έντασή τους δεν θα είναι ιδιαίτερη, καθώς δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ τοπικά.

Παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας.


Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)