❄️Νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες - Κρύος ο καιρός μέχρι και τη Παρασκευή!

0

 

    Στα λευκά ντύθηκε το μεγαλύτερο μέρος του νομού, σήμερα Δευτέρα, νωρίς το πρωί, όταν γύρω στις 5.30 το ξημέρωμα ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας. Τα φαινόμενα κράτησαν για περίπου 4 ώρες μέχρι που ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του, όμως αυτές οι ώρες χιονόπτωσης αρκούσαν για να δούμε αυτές τις όμορφες εικόνες. Τα σημαντικότερα ύψη χιονόστρωσης, καταγράφονται σε Άγιο Στέφανο, Δροσιά, Θρακομακεδόνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βίλια, Διόνυσος, Πεντέλη, Άνοιξη και σε πολλά ακόμα σημεία της βόρειας και δυτικής Αττικής.

  Πάμε όμως να δούμε ποια θα είναι η πορεία του καιρού για τις επόμενες ώρες, αφού η ύφεση των φαινομένων αυτή την ώρα μοιάζει να είναι πρόσκαιρή. Όπως δείχνουν όλα τα νεότερα στοιχεία λοιπόν, από τις επόμενες ώρες, νέο κύμα χιονοπτώσεων αναμένεται να επηρεάσει το νομό για μια ακόμα φορά, με χιονοπτώσεις σε ολόκληρο σχεδόν το νομό (ίσως με λίγο μικρότερη ένταση), μέχρι και το πρωί της Τρίτης. Σύντομα λοιπόν ο υδράργυρος θα αρχίσει να παρουσιάζει πτώση και οι χιονοπτώσεις, με εξάρσεις και υφέσεις, θα ξανακάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού πέριξ του λεκανοπεδίου. Ωστόσο χιονοπτώσεις ίσως και μέτριας έντασης, δεν αποκλείεται να έχουμε και μέσα την Αθήνα.

  Χαμηλή θα είναι η θερμοκρασία αύριο Τρίτη στο νομό, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να μην ξεπερνάει τους 3-4 βαθμούς και τους βοριάδες να πνέουν με ένταση κοντά στα 5-6 μποφόρ. Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες και μετά θα εξασθενούν και θα εντοπίζονται τοπικά στα βόρεια και ανατολικά του νομού. 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και περιορισμένα φαινόμενα, φαίνεται να μας ακολουθούν στην Αττική μέχρι και τη Παρασκευή, οπότε θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή απ' όλους, ειδικά απ' όσους πρέπει να μετακινηθούν οπωσδήποτε και κυρίως τις βραδινές ώρες, που στα βόρεια θα επικρατεί παγετός.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)