❄️ Πρόσκαιρη Εξασθένηση των φαινομένων - Νέος κύκλος χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες

0

 


    Συνεχίζει την επέλαση της η κακοκαιρία «BARBARA» στην Αττική, χωρίς όμως ακραία φαινόμενα, με παροδικές χιονοπτώσεις μέτριας έντασης και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρο το νομό. Ενδεικτικά, η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν έχει καταφέρει εδώ και 3 ημέρες να ξεπεράσει ακόμα και τους 5.5 βαθμούς κελσίου, ενώ τη νύχτα, η θερμοκρασία δεν ξεπερνάει τους 3 βαθμούς.
   
  Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε πολλούς δήμους της Αττικής, στις 10.00 προσέρχονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ σε πολλές περιοχές του βόρειου άξονα του νομού, αρκετά καταστήματα άνοιγαν μετά τις 11.00. 

   Πάμε να δούμε όμως τώρα ποια αναμένεται να είναι η πορεία της κακοκαιρίας αυτής, αφού όπως φαίνεται, έχει έρθει για να μείνει. Σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία, τα  φαινόμενα τα οποία παρουσιάζονται στο νομό αυτές τις ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν και να περιοριστούν στα βορειότερα τμήματα του νομού, αλλά και στα ορεινά, οπού και εκεί θα έχουν παροδικό χαρακτήρα. Η ύφεση αυτή όμως, περιμένουμε να είναι πρόσκαιρη, αφού από τις βραδινές ώρες (ή και από αργά το απόγευμα) αναμένεται ο καιρός να παρουσιάσει νέα υποτροπή, με τις χιονοπτώσεις στο νομό να επιστρέφουν και πάλι. Οι χιονοπτώσεις αρχικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα υπερβόρεια του νομού, ενώ αργότερα δεν αποκλείεται να παρατηρούνται και στο λεκανοπέδιο. Εντονότερα φαίνεται να είναι τα φαινόμενα στον βόρειο άξονα του λεκανοπεδίου, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δούμε χιονοπτώσεις και στα πολύ χαμηλά, μιας και η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ξεπερνάει τον 1 βαθμό. Βοριάδες θα πνέουν οι άνεμοι, με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

  Αύριο Τετάρτη τώρα, περιμένουμε εξασθένηση των φαινομένων για τα χαμηλότερα υψόμετρα και περιορισμό τους στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Σημαντικά θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας, δεν θα ξεπερνάει τους 4-5 βαθμούς κελσίου. Βοριάδες οι άνεμοι, με ένταση κοντά στα 4-5 μποφόρ, τοπικά.

  Νέα υποτροπή περιμένουμε τη Πέμπτη, με νέο κύκλο φαινομένων κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Περισσότερα για αυτό όμως θα πούμε μέσα στην αυριανή μέρα.

  Προσοχή λοιπόν εξακολουθεί να χρειάζεται κυρίως στον οδικό άξονα και κυρίως τις βραδινές ώρες, μιας και ότι πέφτει θα είναι χιόνι και θα παγώνει ακαριαία σε πολλές περιοχές, αυξάνοντας τις πιθανότητες να συμβεί κάποιο ατύχημα. Δεν ξεχνάμε πως πρέπει πάντα να ενημερωνόμαστε και να υπακούμε στις εντολές των αρχών.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)