❄️Νέος κύκλος ισχυρών χιονοπτώσεων από το βράδυ - Θα χιονίσει σε ολόκληρη την Αττική

0

 

   Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «BARBARA» στην Αττική, με τα βόρεια του νομού και τα ορεινά να έχουν ντυθεί στα λευκά, αλλά και με περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο να δέχονται  κατά περιόδους ισχυρές χιονοπτώσεις. Αρκετά φαινόμενα είχαμε στην Άνοιξη, στον Άγιο Στέφανο, στη Σταμάτα, Εκάλη, Δροσιά, Διόνυσο, Πεντέλη, Ιπποκράτειο Πολιτεία και σε αρκετές ακόμα περιοχές της βόρειας Αττικής, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως αυτή την ώρα σημειώνεται χιονόπτωση στο Πέραμα, στο Χαϊδάρι, στον Ασπρόπυργο και κάποιες ακόμα περιοχές του δυτικού λεκανοπεδίου και της Δυτικής Αττικής.

  Σημαντικό είναι επίσης να τονίσουμε, πως αύριο Δευτέρα, τα σχολεία στην Αττική θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, ενώ με τηλεργασία θα λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας, με σύσταση τηλεργασίας και για τις ιδιωτικές εταιρίες. Στα βόρεια του νομού αλλά και στα βόρεια προάστια, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, πλην super market, φαρμακείων και καταστημάτων εφοδιασμού καυσίμου, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται διανομές κατοίκων από καταστήματα και εταιρίες courier μετά τις 18.00.

   Πάμε να δούμε σε αυτό το σημείο όμως την εξέλιξη της κακοκαρίας, αφού όλα δείχνουν πως πάμε σε μια περίοδο ύφεσης των φαινομένων για το μεγαλύτερο μέρος του νομού, με νέα επιδείνωση κατά τις βραδινές ώρες - ξημερώματα Δευτέρας. Αυτός ο κύκλος χιονοπτώσεων αναμένεται να είναι αρκετά πιο ισχυρός για ολόκληρο το νομό, με αρκετές περιοχές εντός και εκτός λεκανοπεδίου να στρώνονται (ίσως και ολικά!). 

  Τα φαινόμενα φαίνεται να συνεχίζονται και μέσα στην αυριανή μέρα με εξάρσεις και υφέσεις για το μεγαλύτερο μέρος του νομού, ενώ από αργά το βράδυ, όλα δείχνουν πως περιμένουμε νέα επιδείνωση με νέες χιονοπτώσεις σε ολόκληρη σχεδόν την Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με τον υδράργυρο τοπικά να μην ξεπερνάει τους 4-5 βαθμούς κελσίου. Βοριάδες οι άνεμοι, θα πνέουν τοπικά ισχυροί, με ένταση που θα αγγίζει τοπικά τα 6-7 μποφόρ.

 Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, με βάση όλα τα νεότερα στοιχεία,  ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση το βράδυ, οπότε θα χρειαστεί προσοχή από όλους μας, καλό είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες και να κυκλοφορούμε μόνο με αλυσίδες στις περιοχές που απαιτείται, προκειμένου να μην βρεθούμε ποτέ σε δύσκολες καταστάσεις. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε και ως πεζοί στα βορειότερα τμήματα του νομού, αφού η θερμοκρασία αργά τη νύχτα ενδέχεται να πιάνει αρνητικές τιμές, δημιουργώντας παγετό.

Παρακολουθούμε όλη την εξέλιξη της κακοκαιρίας και σας ενημερώνουμε για νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)