Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό μέχρι και το Μ. Σάββατο: Πως θα κυλήσει η υπόλοιπη Μεγάλη Εβδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα

1

 


Με συννεφιασμένο ουρανό μας αποχαιρετά σιγά σιγά ο Απρίλης σήμερα Μ. Τρίτη για τις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής και Βόρειας ηπειρωτικής χώρας, ενώ μπαίνοντας στον τελευταίο μήνα της άνοιξης, η υπόλοιπη Μεγάλη εβδομάδα φαίνεται πως θα συνεχίσει με παροδικές τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα είναι και  περισσότερες στα Δυτικά και Βόρεια. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν και αύριο να πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις, ενώ από τη Μ. Πέμπτη θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς που θα φτάνουν τα 4 με 5 και στα Νότια έως 6 Μποφόρ και με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει λίγο στα Νότια και Ανατολικά.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Μ. Τετάρτη 01/05/2024:  
Η Πρωτομαγιά θα ξεκινήσει με νεφώσεις πιο πυκνές στα Ανατολικά και Βόρεια ηπειρωτικά που θα δώσουν από νωρίς το πρωί βροχές ασθενείς έντασης στην Εύβοια, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, τη ΒΑ Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα διαλυθούν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγαλύτερα με εξαίρεση τη Μακεδονία και τη Θράκη που εκεί θα συνεχίσουν να σημειώνονται πρόσκαιρα τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Δεν αποκλείεται επίσης να σημειωθούν λίγα φαινόμενα και στην ορεινή Κρήτη το πρωί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που στα Δυτικά θα αρχίσουν να πυκνώνουν και από το απόγευμα ίσως δώσουν λίγες βροχές στο Νότιο Ιόνιο.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο, θα πνέουν Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά έως 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητοί που αργότερα θα στραφούν σε ΝΔ 3 με 4 και στο βόρειο πέλαγος έως 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στη Βόρεια ηπειρωτική χώρα περίπου από 6 έως 22°C, ενώ στην Κεντρική και Νότια από 8 έως 25 και τοπικά 26 βαθμούς (στα Δυτικά). Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 20 με 22, ενώ στου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20, με εξαίρεση νοτιότερα τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη που εκεί θα αγγίξει τους 23 με 25°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική αύριο Τετάρτη η μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες, ενώ από αργά το μεσημέρι ο καιρός θα μετατραπεί βαθμιαία σε αίθριος. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 5 και ίσως τοπικά τα 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.


Για Μ. Πέμπτη 02/05/2024:
Ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα Βόρεια όπου εκεί θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Βόρεια Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες ίσως δώσουν τοπικές βροχές στα ορεινά και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες σύντομης διάρκειας. Η ορατότητα κατά τις βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι 4 με 5 και στα Ανατολικά και Νότια 6 Μποφόρ με περεταίρω εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητοί που σταδιακά θα στραφούν σε Δυτικούς πνέοντας 3 με 4 και τοπικά έως 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ως προς τις μέγιστες και θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 5 έως 23°C, στα Κεντρικά από 7 έως 26 και στα Νότια από 9 έως 27 και τοπικά 28 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 20 με 22, ενώ στου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20, με εξαίρεση νοτιότερα τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη που εκεί θα αγγίξει πάλι τους 23 με 25°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Στην Αττική τη Πέμπτη η μέρα αναμένεται να κυλήσει με γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος του νομού, ενώ δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν ήπιοι, με ένταση που θα φτάνει τα 3 με 5 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.


Για Μ. Παρασκευή 03/05/2024:
Περιμένουμε λίγα φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα κυρίως σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας προς το μεσημέρι, ενώ η Βόρεια χώρα φαίνεται πως θα κάνει επιτάφιο με άστατο καιρό, αφού προβλέπονται βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες στην Κεντρική/Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι καλός με τους ανέμους να συνεχίζουν να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια ισχυροί, και τη θερμοκρασία να μην αλλάζει σημαντικά.

Όσο αφορά τον καιρό της Ανάστασης του Μ. Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, δείχνει πως θα είναι σε γενικές γραμμές άστατος, αφού θα εκδηλώνονται κυρίως τις θερμές ώρες διάσπαρτες βροχές ή και καταιγίδες πιο πολλές στα ηπειρωτικά με τους ανέμους να στρέφονται στα πελάγη μας σε Βορειοδυτικούς και τον υδράργυρο να παρουσιάζει πτώση. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Αναλυτική ενημέρωση για τον καιρό της Ανάστασης και του Πάσχα θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου