Βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο - Περιορισμένα και τοπικά τα όποια φαινόμενα στην Ανατολική και Νότια χώρα

0

 

Μετά από ένα άκρως χειμερινό διήμερο για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές, ισχυρές χαλαζοπτώσεις, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιάσει σιγά σιγά βελτίωση, με περισσότερη ηλιοφάνεια -ιδιαίτερα από τη Κυριακή, περιορισμό των όποιων φαινομένων καθώς επίσης και με νέα σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 17/02/2024: 
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα υπάρχουν αύριο στην Ανατολική και Νότια χώρα, οι οποίες θα δώσουν το πρωί τοπικά ασθενείς βροχές στη Θράκη, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μέσα στη μέρα στο Αιγαίο, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αν. Στερεά(συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) καθώς επίσης στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις μικρής έντασης θα σημειωθούν, επίσης, σε ορεινές περιοχές των προαναφερθέντων περιοχών περίπου πάνω από τα 900-1000 μέτρα, ενώ στην Κρήτη περίπου πάνω από τα 1100-1200 μέτρα. Τα όποια φαινόμενα θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σταδιακή εξασθένηση από Βορρά προς Νότο, όπου και αναμένεται να περιοριστούν από αργά το βράδυ στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις στην Πελοπόννησο, ενώ κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ΒΔ ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί Βόρειοι 6 με 7 αγγίζοντας οι ριπές ακόμη και τα 8 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά από -1 έως 16°C, στα Κεντροδυτικά από 00 έως 16 και τοπικά 17, ενώ στην Ανατολική-Νότια ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 14 με 15 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 15 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 16 με 17, ενώ στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 11 βαθμούς, και νοτιότερα στις Κυκλάδες τους 13 με 14°C.

Για Κυριακή 18/02/2024:
Βροχές ασθενείς έντασης θα σημειώνονται κυρίως στα Βόρεια τμήματα της Κρήτης από νωρίς το πρωί, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στις βουνοκορφές της μέχρι το μεσημέρι όπου και μετά ο καιρός εκεί θα βελτιωθεί. Στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι αίθριος καθ´ όλη τη διάρκεια της ημέρας με λίγες μόνο νεφώσεις στην Αν. Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες, τα Αν. προσήνεμα και τις Κυκλάδες, ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν στο Βόρειο πέλαγος ασθενείς 1 με 2 Μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο θα φτάνουν τα 5 με 7 και στα ΝΑ οι ριπές ακόμη και τα 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ 3 με 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια περίπου από 0 έως 16°C, ενώ στα Κεντρικά και Νότια η μέγιστη θα αγγίξει τοπικά περίπου τους 17°C. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 16 με 17, ενώ στου υπόλοιπου  Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15°C. 

Και ενώ, λοιπόν, την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αυτή θα είναι πρόσκαιρη, καθώς τη νέα εβδομάδα περιμένουμε γενικά διάσπαρτα φαινόμενα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού θα εκδηλώνονται τοπικά ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως στην ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο από Βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση στα Ανατολικά, ενώ από την Τρίτη στο Ιόνιο θα στραφούν σε Νότιους πνέοντας ασθενείς έως μέτριοι, χωρίς ο υδράργυρος να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων.

>Αναλυτικά για τη περιοχή της Αττικής:

Για αύριο Σάββατο 17/02/2024:
Αύριο Σάββατο, η μέρα στην Αττική αναμένεται να ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών φαινομένων κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Από το μεσημέρι - απόγευμα, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 14-16 βαθμούς Κελσίου, ενώ από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι, με ένταση που θα αγγίζει τα 4-6 Μποφόρ.

Για Κυριακή 18/02/2024:
Σημαντικά βελτιωμένο αναμένεται να είναι το καιρικό σκηνικό στο νομό τη Κυριακή, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε περεταίρω άνοδο η θερμοκρασία, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 15-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι βόρειοι, θα πνέουν ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.

Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα, με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, λίγες παροδικές νεφώσεις, καθώς επίσης και με θερμοκρασίες κοντά στους 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας / Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)