Ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας: Παραμένει άστατος ο καιρός - Συνεχίζουν οι βροχές και οι καταιγίδες

1

 

Άστατος ήταν για ακόμα μια ημέρα, όπως και προβλεπόταν, ο καιρός σήμερα Τετάρτη, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα και συνοδευόμενα από ηλεκτρικές εκκενώσεις. Φωτιά από πτώση κεραυνού προκλήθηκε σε κατάστημα στο Μαρούσι, ενώ αρκετό ήταν το νερό που έπεσε στη Δυτική Αττική και ειδικά στη Μάνδρα. Πάμε να δούμε τώρα λίγα πράγματα για τον καιρό των επομένων ημερών, αφού όλα δείχνουν πως το άστατο σκηνικό θα παραμείνει, με τις βροχές αλλά και τις τοπικές καταιγίδες να παραμένουν, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

  Ξεκινάμε με τη Πέμπτη, όπου περιμένουμε και πάλι μια ημέρα γενικά άστατη, με νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας νωρίς το πρωί και έναρξη τοπικών φαινομένων από το μεσημέρι και μετά. Στα βόρεια και δυτικά (κυρίως σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο) δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες, οι οποίες όμως δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη διάρκεια. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως οι νότιες και παράκτιες περιοχές του νομού, παρουσιάζουν μικρότερες πιθανότητες εκδήλωσης φαινομένων. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει στο κέντρο της πόλης τους 21-22 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι (κατά κύριο λόγο Νότιοι) θα πνέουν με μέτρια ένταση κοντά στα 3-4 μποφόρ.

   Τη Παρασκευή, περιμένουμε μια γενικότερη βελτίωση του καιρού, με τα φαινόμενα να φαίνονται ασθενέστερα και πιο περιορισμένα στα βόρεια του νομού. Η μέρα για το μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής θα είναι αρκετά ηλιόλουστη, με κάποιες νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Οι νεφώσεις αυτές δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικά φαινόμενα στα βόρεια χωρίς ιδιαίτερη, όμως, ένταση. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει στο κέντρο της πόλης τους 22-23 βαθμούς κελσίου, ενώ οι νοτιάδες θα πνέουν ήπιοι με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.

  Παρόμοιο αναμένουμε να είναι το σκηνικό του καιρού και το Σαββατοκύριακο για την Αττική, με αρκετές νεφώσεις, τοπικά φαινόμενα στα βόρεια και διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ σε ανοιξιάτικα επίπεδα θα παραμένει η θερμοκρασία. 

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!


Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια! Ο καλύτερος ιστότοπος μετεωρολογικών προγνώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου