Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα φύγει η εβδομάδα

0

 

  Με τοπικά φαινόμενα μικρότερης διάρκειας αλλά ίδιας έντασης πέρασε σήμερα η Παρασκευή, με τον μεγαλύτερο όγκο νερού να πέφτει, όπως και είχαμε προβλέψει, στα βόρεια του νομού και ιδίως σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο. Ωστόσο, άλλος θεός φαίνεται πως υπήρχε για τα νότια και δυτικά τμήματα του νομού, τα οποία όχι μόνο δεν είδαν φαινόμενα, αλλά είχαν έντονη και παρατεταμένη ηλιοφάνεια και αρκετά πιο υψηλές θερμοκρασίες. Παρακάτω ακολουθεί η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο, μιας και όλα δείχνουν πως το άστατο καιρικό μοτίβο θα συνεχίσει να μας επηρεάζει.

 Αύριο Σάββατο, η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις για το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Εντονότερες θα είναι οι νεφώσεις στα βορειότερα τμήματα. Από νωρίς το μεσημέρι, τα όποια νεφικά συστήματα φαίνεται να πυκνώνουν γρήγορα, δίνοντας ένα νέο κύκλο φαινομένων. Όπως και αυτές τις μέρες, τα φαινόμενα θα παρατηρούνται κατά κύριο λόγο στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και κατά περιόδους ισχυρά, συνοδευόμενα από ηλεκτρικές εκκενώσεις. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει στο κέντρο της πόλης τους 22-23 βαθμούς κελσίου, ενώ οι νοτιάδες θα πνέουν με αρκετά ήπιες εντάσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ.

 Τη Κυριακή, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι παρόμοιο. Η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες νεφώσεις για το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Εντονότερες θα είναι οι νεφώσεις στα βορειότερα τμήματα. Από το μεσημέρι, τα όποια νεφικά συστήματα φαίνεται να πυκνώνουν γρήγορα, δίνοντας ένα νέο κύκλο φαινομένων. Με βάση τα νεότερα στοιχεία, όλα θέλουν τα φαινόμενα να έχουν αρκετά μικρότερη ένταση και διάρκεια από αυτά του Σαββάτου, ενώ θα εξακολουθούν να εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει στο κέντρο της πόλης τους 21-22 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι -βόρειοι πλέον- θα εξακολουθούν να πνέουν με αρκετά ήπιες εντάσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ.

Με βελτιωμένο καιρό για το σύνολο του νομού φαίνεται να ξεκινάει η νέα εβδομάδα.


Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)